Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) El Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest dilluns la presentació de la segona edició de la Barcelona Magic Line (BML), la caminada solidària de Sant Joan de Déu. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha destacat la “credibilitat que genera Sant Joan de Déu” com a clau de l’èxit de la caminada solidària, alhora que ha convidat als barcelonins a participar-hi. Per la seva banda, el germà Miguel Martín, conceller provincial de l’Orde Hospitalari ha definit la BML com un “moment de creativitat ciutadana per l'exercici de la solidaritat". Finalment, Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu ha posat l’èmfasi en que “el dia de la BML, els qui normalment són usuaris dels centres de Sant Joan de Déu són els qui fan els avituallaments pels participant. La BML és inclusió!.”

La BML és el principal esdeveniment solidari de Sant Joan de Déu a Barcelona, on es promou que els caminadors, durant els mesos previs a la caminada, recullin fons per als programes socials de Sant Joan de Déu. Cada equip en inscriure’s es marca un repte solidari (els euros que volen aconseguir abans de la caminada); i un repte esportiu (els quilometres a recórrer el dia de la caminada).

L’acte de presentació de la BML ha estat també un espai per trencar estigmes, a través del testimoni de tres persones que han explicat la seva experiència relacionada amb Sant Joan de Déu. Alfred, usuari del centre d'atenció a persones sense llar de Sant Joan de Déu ha posat especial èmfasi en l’entorn més proper: “tothom pot acabar sense llar, és imprescindible cuidar la xarxa dia a dia”. Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, centre d’atenció a persones sense llar, és un dels centres que l’any passat va rebre recursos de la BML per a finançar un pis d’inclusió per a persones en risc d’exclusió. Com aquest, 14 projectes més es van fer realitat amb la primera edició de la caminada solidària. Projectes finançats amb la BML2014.

Finalment, durant la presentació s’ha estrenat l’anunci de la BML 2015, amb la cançó "Tant de bo" cedida per Txarango.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.