Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Tortosa) Aquest dilluns i dimarts, convocats per la delegació del clergat i presidits pel bisbe Enrique Benavent, els preveres del bisbat de Tortosa es van reunir al Seminari per compartir formació i convivència. El tema escollit ha estat la caritat en la vida de l’Església i més en concret la realitat de Càritas a les parròquies i a la diòcesi.

Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, ha parlat sobre la identitat i la missió de Càritas, tot destacant la seva eclesialitat i el seu compromís per fer visible i concret l’amor que brolla de la Taula de l’Eucaristia.

Maria Martínez Rupérez, dels serveis generals de Càritas Espanyola, ha aprofundit en “com” Càritas, és a dir, els voluntaris i els mossens, i totes les persones que d’una o altra manera estan vinculades a Càritas, han de fer aquest servei. Això és, a l’estil de Jesús que acull, escolta, acompanya, no judica, allibera, anima... La persona al centre, això és fonamental i cal estar molt atents als espais que dediquem a l ’acollida i a la trobada amb l’altre –en qui hem de descobrir el mateix Jesús que s’apropa a nosaltres- i al temps que li dediquem tant en quantitat com, sobretot, en qualitat.

Mossèn José García Fernández, rector de la parròquia de San Bartolomé de Onda, a la diòcesi de Castelló, ha compartit amb tots nosaltres l’experiència concreta de la seva parròquia en la qual la comunitat cristiana, des de l'anàlisi i el coneixement de la realitat, ha mirat de fer petites accions, però molt significatives, per estar al costat de la gent i donar resposta a les seves necessitats ja sigui amb l’hort solidari, les cases d’acollida, l’empresa de servei domèstic, el reforç escolar, l’assessorament jurídic i laboral...

La valoració general ha estat molt positiva així com ferm el compromís per aprofitar les ponències i el que s'ha compartit en els treballs de grups i fer-ho present en els equips de Càritas de les parròquies i en l’exercici del ministeri de servei.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.