Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El proper 28 de juliol La Sagrada Família inaugura a Palma de Mallorca una exposició sobre el temple, la seva història i el seu futur. L’exposició, organitzada per la Junta Constructora de la Sagrada Família, mostra l’arquitectura d'Antoni Gaudí i el missatge religiós de la Basílica. La mostra “Gaudí i la Sagrada Família” està emmarcada en l’any Campins-Gaudí, el qual celebra el centenari de la restauració de la Catedral de Mallorca per part de Gaudí. La iniciativa pretén reconèixer l’impuls reformador del bisbe Pere Joan Campins, que va tenir la visió d’encarregar la reforma a l’arquitecte de la Sagrada Família, i donar a conèixer Gaudí com a creient.

La catedral de Mallorca celebra l’Any Campins-Gaudí (2014 - 2015) amb tot un seguit d’actes, conferències i exposicions. Ara fa 100 anys, Gaudí i Campins van portar a terme la reforma de la Seu de Mallorca. Els dos eren seguidors del moviment litúrgic que, des de mitjans del segle XI, postulava la participació de tots els fidels en l’eucaristia i que va desembocar en el Concili Vaticà II.

Amb la reforma de la Catedral, Gaudí va dotar de llum i espai a la Seu. La intervenció més important, almenys pel volum, va ser el baldaquí de l’altar major, fet en ferro i vidre. Gaudí també va ser el responsable de fer entrar a la catedral mallorquina la llum elèctrica, gràcies a unes làmpades dissenyades per ell. Per altra banda, també va potenciar l’entrada de llum natural amb uns vitralls.

Exposició es podrà visitar al Museu Diocesà de Mallorca i el 28 de juliol al vespre l'inauguraran el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i del bisbe de Mallorca, Xavier Salinas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.