Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres el diari La Vanguarda publica un entrevista en exclusiva al papa Francesc. El tema central i la motivació de l’entrevista és el seu recent viatge a Terra Santa i la pregaria conjunta entre els líders d’Israel i Palestina que es va fer diumenge passat al Vaticà. L’autor de l’entrevista, el periodista Henrique Cymerman, va ser un dels impulsors d’aquesta trobada per encàrrec del papa Francesc.

En aquest àmbit el papa aprofundeix la seva visió ecumènica i voluntat de trobada interreligiosa. I també condemna tot tipus de fanatisme religiós: “Un grup fonamentalista, encara que no mati a ningú, és violent”.

La portada en paper de La Vanguardia destaca l’habitual denuncia social del papa: “El sistema econòmic mundial ja no s’aguanta”. Francesc insisteix en la seva denúncia de l’exclusió que genera l’economia en un món “amb el menjar necessari per alimentar tota la gent que passa gana”. I reclama que “en el centre de tot sistema econòmic cal situar-hi, l’home i la dona, i tota la resta ha d’estar al seu servei”.

En canvi, d’edició digital, on també es pot llegir la entrevista íntegra, titula per una resposta sobre el procés català: “La secessió d’una nació s’ha d’agafar amb pinces”. Respon així a una pregunta sobre “el conflicte entre Catalunya i Espanya”. El papa fa una reflexió general sobre el fet que “tota divisió em preocupa” i es refereix a la situació de casos com ”Escòcia, la Padània i Catalunya” en els que “s’ha d’estudiar cas per cas”: “hi haurà casos que seran justos i casos que no ho seran”. I aquí és on apunta que “la secessió d’una nació sense un antecedent d’unitat forçosa s’ha d’agafar amb moltes pinces i analitzar-la en tots els aspectes”. És la primera manifestació del papa sobre el tema després que fa uns mesos el secretari d'Estat, el cardenal Parolin, la mostrar-se partidari de no pronunciar-se sobre el cas de Catalunya.

La mateixa entrevista al papa Francesc que publica La Vanguardia també l’emetrà en vídeo aquest diumenge el canal Cuatro.

Veure el vídeo de l'entrevista aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.