Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri - CR) És doctora en semítiques i als anys 60 va deixar una brillant carrera acadèmica a la Universitat de Barcelona per anar a viure al costat dels immigrants musulmans. Amb dues religioses més al matí anàven a netejar a una fàbrica i la resta de dia el compartien amb les famílies immigrades. És un tema sense futur, li deien. Així, durant més de quaranta anys aquesta religiosa Franciscana Missionera de Maria ha estat el referent en el diàleg amb l’Islam i en l’atenció a les comunitats musulmanes de Catalunya.

La fortalesa que ha tingut en aquest treball, Teresa Losada ara la demostra també davant d’un càncer avançat: “S’ha acabat, però esperant a Déu que et vindrà a acollir. Si t’arriba un cosa d’aquestes t’ajudarà a fer un gran salt, perquè és Déu”. Així, parla de la mort sense cap por, diu que “Déu no pot abandonar a ningú” i que “és important acostumar-se a assumir que el cicle vital es pot acabar en qualsevol moment”.

Ho explica en aquesta entrevista gravada al Centre Bayt Al-Thaqafa (Casa de la Cultura) que va fundar el 1974 i que té seu a Barcelona i Sant Vicenç dels Horts. Actualment és una fundació formada per les Germanes Franciscanes Missioneres de Maria i l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Deú. Hi passen més 4.000 persones a l’any de gairebé 30 nacionalitats diferents. Per rebre ajuda però també per obrir noves relacions i experiències de diàleg: “Com més aprofundeixes en altres religions més arribes al fons de la teva”.

Teresa Losada (Lugo, 1943) va ser consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós de la Santa Seu i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi. Aquest dilluns li fan un homenatge a les 7 de la tarda al Palau Centelles de Barcelona dins de l’acte institucional del dia del migrant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.