Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri - CR) El capellà i teòleg de Barcelona Xavier Morlans ha estat nomenat consultor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització. Morlans formarà part de l’equip d’aquest nou organisme creat per Benet XVI ara fa poc més d’un any i que dirigeix l’arquebisbe Rino Fisichella. Aquest dimecres s’han fet públics els nous nomenaments del papa de equip de consultors format per quinze persones provinents d’Alemanya, França, Perú, Polònia, Itàlia, Brasil, EUA, i Regne Unit

Xavier Morlans és professor de Teologia Fonamental de la Facultat de Teologia de Catalunya. Sense abandonar la seva trajectòria musical, els darrers anys s’ha dedicat especialment a promoure noves experiències d’evangelització, entre altres, la proposta “Tornar a creure” adreçada especialment a batejats que havien abandonat la seva pràctica religiosa.

La seva proposta està recollida en el llibre El primer anuncio. El eslabón perdido (PPC) que sistematitza la manera de reinventar i activar metodologies pastorals que propiciïn un primer acostament a la persona de Jesús i que puguin conduir a un procés de reiniciació cristiana. Properament sortirà l’edició en català. Sobre aquest mateix tema, aquest any va pronunciar la lliçó inaugural del Centre d'Estudis Pastorals de les Diocesis Catalanes.

Morlans ja va participar aquest any en la primera trobada del Pontifici Consell per a Nova Evangelització que es va celebrar a Roma, juntament amb un altre capellà de Barcelona, el teòleg Salvador Pié. Amb aquest nomenament, Morlans es converteix en l’únic capellà diocesà de Catalunya consultor d’un dicasteri. Un monjo de Montserrat, Manel Nin, és consultor de la Congregació per a les Esglésies Orientals. Els consultors són els assessors de l’equip responsable dels organismes pontificis, participen en les assemblees, i són consultats per pronunciar-se sobre els temes que afecten al seu àmbit.

Els quinze nous membres del Pontifici Consell se sumen als deu primers que van ser nomenats per Benet XVI al maig amb un perfil més institucional. La Nova Evangelització és també el tema central del Sínode de Bisbes que es farà el 2012.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.