Vés al contingut
Catalunya Religió
(Obra Social “la caixa”) Per primer cop la Fundació Banc d’Aliments impulsarà conjuntament amb “la caixa” la recollida de queviures d’aquest hivern.
En el marc d’aquesta col·laboració, l’Obra Social “la Caixa”, que fa tres anys que organitza recaptes d’aliments a tot l’Estat, contriburià amb 90.000 euros al projecte. A més, habilitarà 116 punts de recollida de queviures a tot Catalunya, així com tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per fer donacions econòmiques.
El Gran Recapte d’Aliments, impulsat per la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, recollirà aliments bàsics a més de 600 supermercats i mercats d’arreu de Catalunya, té per objectiu enguany arribar a les 800 tones de queviures, la xifra més elevada dels darrers anys donada la difícil situació econòmica que viuen moltes famílies. Actualment,gairebé un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries i és per això que enguany es vol doblar la quantitat recollida en l’anterior edició, que varen ser 400 tones.
A banda dels voluntaris de “la Caixa”, podran col·laborar en les tasques de recollida tots els ciutadans que ho desitgin. En aquest sentit, la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” van fer recentment una crida a la societat perquè participi de forma solidària en l’organització i gestió de la campanya, amb l’objectiu de sumar fins a 7.000 voluntaris.
'la Caixa'' aposta pel voluntariat corporatiu des de fa sis anys. El nombre de voluntaris a tot l’Estat s'eleva ja a més de 4.000, empleats en actiu o jubilats, així com els seus familiars i amics que, durant el seu temps lliure, participen en activitats de voluntariat. Aquestes inclouen des de l'acompanyament a la gent gran i els nens hospitalitzats fins a l'organització de jornades per a col·lectius amb discapacitats o en risc d'exclusió social.
Entre les accions que lideren els voluntaris de “la Caixa” destaca la recollida d’aliments que aquest serà el tercer any que porten a terme i en la que s’impliquen els més de 27.000 empleats del grup i també els seus clients. En les dues darreres edicions, s’han recollit un total de 300 tones de queviures, que tot seguit han passat a mans dels Bancs d’Aliments de cada demarcació o comunitat autònoma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.