Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimecres a la nit s’ha dut a terme la Diagnosi de Persones al carrer 2011, una iniciativa de la Xarxa d’Atenció a les Persones sense Llar, per tal de conèixer realment quantes persones dormen al carrer a la ciutat de Barcelona. 750 voluntaris, la majoria vinculats a entitats, parròquies, grups i moviments cristians, hi ha pres part. Entre ells laics, capellans i religiosos dedicats al món de la marginació. Els voluntaris es van concentrar la nit de dimecres a les Cotxeres de Sants per organitzar el recompte.

Distribuïts en equips de quatre a sis persones, els voluntaris han recorregut tots els barris de la ciutat, carrer per carrer i plaça per plaça, amb l’objectiu de fer una radiografia el més exacte possible de la situació de les persones que no tenen llar i que dormen al carrer. Els equips han pres nota de cada persona que trobaven al carrer dormint i de la seva ubicació. Un cop recollides i processades totes les dades, es publicarà l’informe de la situació i evolució del col·lectiu dels sense sostre a principis de l’any que ve. El darrer estudi que es va fer d’aquestes característiques es remunta a l’any 2008.

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar està formada per 27 entitats de la ciutat de Barcelona, moltes de les quals tenen una identitat cristiana o estan promogudes per cristians de diferents àmbits. Així, entre d’altres, es pot destacar Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Arrels, Companyia Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, Llar de Pau i Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, Congregació Siervas de la Passió, Comunitat de Sant Egidi, Fundació Engrunes, Fundació IRES, Fundació Mambré, Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i la Parròquia Sant Miquel del Port.

El coneixement de la realitat d’aquest col·lectiu és un element essencial per poder planificar les polítiques públiques i les iniciatives socials. El recompte nocturn és una eina imprescindible per conèixer en profunditat l’evolució de persones sense llar, analitzar tendències i variació de perfils i, consegüentment, orientar i ajustar la resposta d’entitats i serveis municipals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.