Feia dies que un cert neguit, de vegades intens i altres vegades fins i tot dolç, m’envaïa el cor. Aquest matí m’he desvetllat molt d’hora i discretament, sense fer soroll, he sortir i he començat a caminar pel camí del bosc. Era aquella hora en què la nit sembla que faci els darrers esforços per mantenir el seu domini, ja que tímidament les primeres llums inicien el seu itinerari triomfal. Recordava el salm quan diu que les feres s’amaguen en el seus caus i els ocells es desperten; d’aquí poc la gent començarà a anar a la feina.

         Ens hem preguntat què significa “estimar Déu”. Ens han tocat les dues de la matinada i encara som a la casa de la Mariona. Ho havia plantejat el Pol després de rebre la darrera carta de la Mònica 03 des de Sant Ignasi de Moxos.

         La dificultat d’entrada és molt clara. Si Déu és absolutament transcendent, inabastable i, com diu en Jordi, sabem més el que no és que el que és... Com es pot estimar un Ésser com aquest?

MIRADA EXTERNA

La cambra de la Mònica 03 és a un extrem de la casa. Encara plou i els vidres de la finestra no sols mostren com van relliscant les gotes, sinó que ho harmonitzen amb aquell so constant que sembla convidar a la intimitat.

Moltes persones m’han escrit i han preguntat sobre les meves vivències a Sant Ignasi de Moxos. Ara ja fa alguns mesos que hi sóc i segurament el més important és que m’he ficat en una nova relació. Moltes vegades havia vist en les xarxes socials, com en el Facebook, que entrar en una relació significa trobar o deixar-se trobar per una persona que t’estima i correspondre-li al millor possible. Doncs, ves per on, tan lluny del meu país, em sento emocionada i molt encuriosida per una nova relació. No és el primer cop que em passa.

Tengo el gusto de enviarles el enlace de la noticia del ofrecimiento del Papa esta mañana ante la crisis europea de refugiados a la que desde el Secretariado de la  Comision Episcopal de Migraciones les rogamos la máxima difusión. 

 

Texto y voz. 

 

http://es.radiovaticana.va/news/2015/09/06/papa_roma__vaticano_y_todas_las_di%C3%B3cesis_europeas_pr%C3%B3fugos/1169937

 

Atte.

 

Tengo el gusto de enviarles el enlace de la noticia del ofrecimiento del Papa esta mañana ante la crisis europea de refugiados a la que desde el Secretariado de la  Comision Episcopal de Migraciones les rogamos la máxima difusión. 

 

Texto y voz. 

 

http://es.radiovaticana.va/news/2015/09/06/papa_roma__vaticano_y_todas_las_di%C3%B3cesis_europeas_pr%C3%B3fugos/1169937

 

Atte.

 

         Ens vàrem trobar per sopar a casa l’Anna. Tots sis havíem acabat els estudis a la facultat ja feia uns quants anys, i de tant en tant ens convidàvem a sopar i ens explicàvem la vida. L’Anna sempre ens feia una pregunta uns dies abans, però era absolutament voluntària i molts cops ni tan sols la tractàvem de tanta comunicació que teníem.

Sento vergonya de la nostra Europa. No volem la dels mercaders, sinó la Comunitat de les persones, totes.

La fotografia d’aquelles mans era impressionant. Tots els dits estaven cremats per la part de dalt, en aquell tram de pell d’on es prenen les empremtes dactilars que es fan servir per identificar les persones. No era un accident, no era una tortura, sinó que era una terrible estratègia perquè la policia no pogués identificar aquells emigrants que intentaven passar pel túnel de Calais cap al Regne Unit. Ells mateixos amb un ferro roent havien desfigurat les seves mans.

(Tercera pregària virtual per a aquest estiu)

Cada estiu fèiem una sortida. Aquell any vàrem anar a visitar un petit monestir a Extremadura. Un edifici antic, de parets grosses, a prop d’una vila d’uns cinc mil habitants. Els frares franciscans ens van acollir molt amablement. Hi vam estar una setmana i després vàrem visitar els monuments i els llocs més importants d’aquella regió.

Pàgines