Pestanyes primàries

Iniciativa Municipal

Dv, 21/10/2016 per Guillem Correa

 

La Tinència de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona ha endegat una mesura de Govern sobre la garantia de tracte igualitari a les entitats religioses quant a la realització d’activitats puntuals de caire religiós a l’àmbit públic.

Aquesta mesura cerca igualar en drets les confessions religioses de la ciutat amb la resta de la societat civil organitzada en relació a l’accés als espais de titularitat pública de la ciutat de Barcelona.

Llegeix +

35 anys formant part de la història d’aquest país

Dij, 13/10/2016 per Guillem Correa

 

 

Enguany fa 35 anys que va néixer el Consell Evangèlic de Catalunya. O dit amb altres paraules: des de fa 35 anys estem formant part de la història d’aquest país.

La nostra és una història entre silenciada i amagada. Silenciada, perquè no hi ha gaire interès en donar-la a conèixer per part d’alguns. Amagada, perquè és majoritàriament desconeguda.

Què podem fer contra aquesta situació?

Hi ha un parell de coses que podem fer.

Llegeix +

Pelegrinar a Jerusalem

Dij, 6/10/2016 per Guillem Correa

 

 

L’experiència del pelegrí és tota una experiència.

Pelegrinar a Jerusalem és molt més que una experiència de pelegrí.

Però la pregunta que cal enfrontar és la següent: Com encarar el pelegrinatge des de la fe protestant?

La pregunta és pertinent perquè, sense més pretensió que la que permet un article d’aquestes dimensions, ens hem de formular aquesta essencial pregunta des de la mirada protestant de la teologia.

Llegeix +

Història del protestantisme als Països Catalans

Dv, 16/09/2016 per Guillem Correa

 

 

En Josep-Lluís Carod-Rovira l’ha tornat a encertar. I aquest cop ho fa amb la seva història del protestantisme als Països Catalans.

Llegeix +

35 anys de Consell Evangèlic

Dv, 9/09/2016 per Guillem Correa

 

 

Com si fos ahir, fa trenta-cinc anys que va néixer el Consell Evangèlic de Catalunya. Per celebrar-ho, el mateix Consell organitzarà, el mes d’octubre, un acte on serà convidat el lideratge religiós, polític i social del nostre país i una part prou significativa del lideratge evangèlic.

Amb aquesta celebració no només es voldrà commemorar aquesta història actual i pròxima del Consell Evangèlic de Catalunya, sinó que serà la data de sortida de la commemoració del V Centenari de l’inici de la Reforma Protestant, de l’inici del Cristianisme Protestant.

Llegeix +

Europa es plany a si mateixa

Dij, 28/07/2016 per Guillem Correa

 

 

 

Els europeus ens mirem a nosaltres mateixos, uns més que uns altres, per preguntar-nos: Què ens està passant? Què està passant a Europa amb tot un seguit d’atemptats que ens desconcerten? Per què les autoritats no ho eviten?

Europa s’ha construït a si mateixa, des de fa un grapat d’anys, des de la solidesa de les seguretats. Esperem i demandem seguretat en tots els àmbits de la nostra vida. I aquesta demanda de seguretat, fins ara, s’ha aconseguit amb un nivell molt alt de satisfacció per a la majoria dels europeus.

Llegeix +

Tornar a plorar

Dm, 19/07/2016 per Guillem Correa

Tornar a plorar*

 

Les llàgrimes s’acumulen als ulls.

Sembla com si no s’atrevissin a sortir per respecte a les que ja han sortit.

Ens han fet tornar a plorar.

 

Un nou atemptat ha multiplicat les víctimes fins a una xifra sempre inacceptable.

Ni que reduïssin les víctimes a una sola continuaria sent inacceptable.

 

Llegeix +

Ètica minvant

Dv, 1/07/2016 per Guillem Correa

 

 

Fa uns dies vaig llegir un titular que em va fer pensar.

Deia així: Un de cada 5 espanyols robaria si estigués segur de no ser descobert.

Diuen els experts que els nens i nenes aprenen a saber diferenciar què cal fer i què no cal fer entre els 3 i els 6 anys de la seva/nostra vida.

Què ens està passant?

Si la dada estadística és certa, i no tenim raons per dubtar-ne, hi ha alguna cosa que està fallant no només en el sistema educatiu dels més petits, sinó que el que està fallant són les famílies.

Llegeix +

Josep Maria Martínez, una persona bona

Dij, 23/06/2016 per Guillem Correa

 

 

En Josep Maria Martínez (16.02.2924-18.06.2016), el Senyor Martínez -com era conegut popularment-, ha passat a la presència del Senyor.

Qui va ser el Sr. Martínez?

Va ser una persona bona, definida per la seva fe cristiana i pel seu cridament al servei dels altres.

Sens dubte, una de les grans figures del protestantisme del segle XX.

Llegeix +

Felicitats “Nacer de Novo”

Dm, 17/05/2016 per Guillem Correa

 

 

Emetre 1.500 programes per televisió és una fita històrica i si, a més a més, s’han emès 1.500 programes evangèlics a l’estat espanyol aquesta cita més que històrica és còsmica.

Però aquesta és la realitat del programa evangèlic de la televisió gallega “Nacer de Novo” que de la mà del seu director, en Jaime Fernández, ha aconseguit aquesta fita més que remarcable.

Llegeix +

Subscriure a