Pestanyes primàries

Nadal sense lluminàries al carrer

Dij, 19/01/2017 per Guillem Correa

 

 

Ara, que ja fa uns dies que hem celebrat el Nadal, és un moment oportú per aportar una reflexió.

El dia de Nadal no sempre ha estat una festa cristiana. Tothom ho sap. Com també tothom sap que no sempre ha estat festiu i celebrat. Amb tot, des de fa ja molts segles el Nadal és, en el nostre entorn geopolític, dia festiu per commemorar el naixement de Jesús.

Llegeix +

El Tribunal Suprem interpreta restrictivament la Constitució

Dij, 5/01/2017 per Guillem Correa

 

 

El Tribunal Suprem (TS) de Justícia ha rebutjat el recurs interposat per la FEREDE (la Federació d’Esglésies Protestants) on es demanava el dret de poder destinar voluntàriament el 0’7% dels nostres impostos a l’Església Evangèlica tal i com actualment es fa amb l’Església Catòlica o amb les Entitats del Tercer Sector Social.

Llegeix +

Més a prop de l’inici del 500 aniversari

Dm, 13/12/2016 per Guillem Correa

 

 

Poc es pensava Martí Luter, monjo agustí, quan, el 31 d’octubre de l’any 1517, va clavar les seves, avui famoses, 95 Tesis, redactades inicialment en llatí, a la porta de l’Església del Castell de Wittenberg, Alemanya, que la  iniciativa tingués el ressò i la repercussió que ha tingut.

L’origen: Aquell mateix dia havia enviat una primera carta a l’Arquebisbe de Magúncia i una segona carta al Bisbe de Magdeburg en les que exposava el seu malestar contra els arguments que utilitzava Johann Tetzel en el seus sermons per afavorir la venda d’indulgències.

Llegeix +

Cinc-cents anys de cristianisme protestant

Dv, 18/11/2016 per Guillem Correa

 

 

 

La Reforma Protestant va canviar l’Espiritualitat de l’Església i va transformar la societat de l’època amb un impacte que ha arribat fins els nostres dies. Sobre els pilars teològics de: només Jesús, només la Bíblia, només la Gràcia de Déu i només la fe es va començar a construir la transició de l’edat mitjana fins a l’actual postmodernitat.

Llegeix +

I els pobres més pobres

Dv, 11/11/2016 per Guillem Correa

 

 

Les darreres estadístiques diuen que a l’Estat Espanyol hi ha tretze milions de pobres, dels quals tres milions en extrema pobresa. També diuen que un de cada cinc catalans viu en situació de pobresa. 

Si comparem aquestes estadístiques amb les de l’any passat la situació no ha canviat gaire. Els pobres segueixen sent pobres i els més pobres segueixen sent més pobres.

La pregunta que ens hem de formular davant d’aquesta dramàtica situació és contundent: i la resta de la societat on som?

Al costat de qui estem?

Llegeix +

60 Aniversari de la FEREDE

Dv, 28/10/2016 per Guillem Correa

 

 

La Federació d’Esglésies Protestants, la FEREDE, compleix 60 anys.

Tota una fita en la nostra història i tota una alegria per a tots nosaltres que hem estat testimonis actius i afectats per aquesta trajectòria compartida.

En l’acte de celebració el Secretari Executiu de la FEREDE, el senyor Mariano Blázquez, ens va recordar els tres temps en els que podem rememorar aquest període de la nostra història.

Aquests 60 anys els va dividir, encertadament, en tres períodes de 20 anys.

Llegeix +

Iniciativa Municipal

Dv, 21/10/2016 per Guillem Correa

 

La Tinència de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona ha endegat una mesura de Govern sobre la garantia de tracte igualitari a les entitats religioses quant a la realització d’activitats puntuals de caire religiós a l’àmbit públic.

Aquesta mesura cerca igualar en drets les confessions religioses de la ciutat amb la resta de la societat civil organitzada en relació a l’accés als espais de titularitat pública de la ciutat de Barcelona.

Llegeix +

35 anys formant part de la història d’aquest país

Dij, 13/10/2016 per Guillem Correa

 

 

Enguany fa 35 anys que va néixer el Consell Evangèlic de Catalunya. O dit amb altres paraules: des de fa 35 anys estem formant part de la història d’aquest país.

La nostra és una història entre silenciada i amagada. Silenciada, perquè no hi ha gaire interès en donar-la a conèixer per part d’alguns. Amagada, perquè és majoritàriament desconeguda.

Què podem fer contra aquesta situació?

Hi ha un parell de coses que podem fer.

Llegeix +

Pelegrinar a Jerusalem

Dij, 6/10/2016 per Guillem Correa

 

 

L’experiència del pelegrí és tota una experiència.

Pelegrinar a Jerusalem és molt més que una experiència de pelegrí.

Però la pregunta que cal enfrontar és la següent: Com encarar el pelegrinatge des de la fe protestant?

La pregunta és pertinent perquè, sense més pretensió que la que permet un article d’aquestes dimensions, ens hem de formular aquesta essencial pregunta des de la mirada protestant de la teologia.

Llegeix +

Història del protestantisme als Països Catalans

Dv, 16/09/2016 per Guillem Correa

 

 

En Josep-Lluís Carod-Rovira l’ha tornat a encertar. I aquest cop ho fa amb la seva història del protestantisme als Països Catalans.

Llegeix +

Subscriure a