Pestanyes primàries

La pròpia història (I)

Dc, 12/10/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

Aquesta és una història real, on la fortalesa ha estat cabdal per poder continuar endavant. Una fortalesa que ha crescut amb el pas del temps, donat que l'hem necessitat més d'un cop. D'on l'hem treta i com l'hem alimentat és difícil d'explicar, però hi tenen molt a veure els valors, les creences i els sentiments.

Llegeix +

Anem de colònies

Dll, 4/07/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

Una nit plena de nervis i giravoltes al llit. Marxem de colònies i amb tanta emoció no arriba la son. A més, una pregunta ens inquieta: qui vindrà de colònies, mare?

Llegeix +

Mirades que gosen parlar-nos

Dm, 31/05/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

Les paraules no sempre transmeten el que sent el cor. Som capaços de buscar en les profunditats del pensament un munt de paraules noves, diferents, sorolloses, difícils, bilingües... Tot per intentar donar una imatge que -erròniament- pensem que és la que esperen els nostres interlocutors, a partir d'una apreciació molt personal, i alhora frívola, ja que avui dia sembla que cal investir-se de felicitat i immunitzar-se contra la dificultat si no volem semblar "perdedors".

Llegeix +

430.000

Dij, 12/05/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

La pobresa, com diu J. Cardona, del Comitè dels Drets dels Infants de l'ONU, redueix la dignitat humana, és una situació d'injustícia, perquè no és pas d'obligat compliment que existeixi. La precarietat no és natural, sinó que és creada per les ideologies. És quan es violen els Drets Humans que es genera necessitat. Una necessitat que, alhora, obre drecera cap a l'exclusió i la marginació.

Llegeix +

Créixer dins el cor

Dv, 12/02/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

Un dels encàrrecs més importants que tenim com a adults és el d’afavorir, facilitar i vetllar pel bon creixement dels nostres nens i nenes. Aconseguir que la canalla se senti segura, sense pors, sense angoixes… que no vol dir sense límits ni correccions quan calguin, és una tasca que recau inicialment en la família, i posteriorment en l’escola, i finalment, perquè negar-ho, en la pròpia societat.

Llegeix +

L'educabilitat

Ds, 16/01/2016 per Anna-Bel Carbonell Rios

El dret a l’educació com a garant de la igualtat d’oportunitats és un dels més explícits de la Convenció dels Drets dels Infants, denunciant, així, la manca d’equitat dels sistemes educatius mundialment. L’equitat és una condició essencial per compensar els efectes negatius de la pobresa sobre les condicions d’educabilitat. De l’educació que els infants rebin a les escoles, a dins de la família, en el si de la seva comunitat i context cultural en depèn en gran mesura el present i el futur dels països.  No en va, l’educació és també un dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Llegeix +

Són persones

Dm, 29/09/2015 per Anna-Bel Carbonell Rios

Ella es troba en aquella edat en que sembla que no però capta, processa i ho relaciona tot. Una etapa en la qual sembla que tot és un joc i tot ho prenen a broma, res té massa importància, tant sols el jugar, el seguir vivint de manera suposadament lleugera, lluny de les preocupacions diàries, que ens acompanyen als adults d’arreu.

Llegeix +

Danys col·laterals

Dll, 27/07/2015 per Anna-Bel Carbonell Rios

Poc tenim en compte la presència dels infants quan parlem de desnonaments, violència domèstica, llars empobrides, atur, addiccions... i menys encara pensem en com els  pot afectar el que viuran quan formen part d'aquestes realitats tant dures que pateixen els adults que els haurien de protegir. Però el cert és que sovint els protagonistes sense veu de moltes d'aquestes històries de vulnerabilitat i desigualtat social són els infants, i així ho vàrem poder constatar tot just fa un mes en les conclusions del seminari "La pobresa amb ulls d'infants".

Llegeix +

... etc.

Dm, 2/06/2015 per Anna-Bel Carbonell Rios

En una conversa informal entre companys de feina es parlava del signifcat de l'expressió etcètera. Un dels professors deia que havia aprés a utilitzar-la quan en el redactat d'un text no s'hi podia incloure tot i, per tant, s'acabava amb un etc. obrint, així, la possibilitat a que tot el que no queda escrit potser sí s'intueixi inclòs en el contingut d'aquest etc. Entre comentari i comentari vaig prometre escriure'n una petita entrada pel bloc i, això miraré de fer ara.

Llegeix +

In Memoriam

Dv, 27/03/2015 per Anna-Bel Carbonell Rios

L'Escola Santa Isabel de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció, a Sant Cugat del Vallès, és petita i fa honor a la senzillesa i austeritat que caracteritza el carisma franciscà. Una senzillesa que es converteix precisament en la seva grandesa: la proximitat, la familiaritat, la discreció, l'estimació sincera pels nens i nenes que diàriament hi van a créixer, a aprendre, a jugar... omplint les aules de rialles i també d'emocions!

Llegeix +

Subscriure a