Pestanyes primàries

Examen de izquierdas

Dm, 25/10/2016 per

J. I. González FausEs tópica la afirmación de que la derecha está siempre unida porque la unen intereses, y la izquierda siempre desunida porque la unen ideales. La imagen vuelve a ser desgraciadamente actual. Pero, para afrontarla mejor, convendría examinar un poco más la identidad de la izquierda.

Llegeix +

Compasió, cura i misericòrdia

Dll, 24/10/2016 per

[Aquest article forma part del Quadern CJ número 200 i correspon al tercer capítol. Durant les properes setmanes publicarem en aquest blog la resta de capítols del quadern.]

Llegeix +

Tanquin els CIE d’una vegada i per sempre!

Dv, 21/10/2016 per

Migra StudiumHa calgut que un grup de persones s’enfilessin a la teulada d’un Centre d’Internament perquè els CIE tornessin a estar en portada dels principals mitjans de l’Estat. Pujant a la teulada els interns no han fet res més que fer visible allò que diàriament pateixen, allò del que en són testimonis els voluntaris de la nostra entitat quan visiten el CIE de Zona Franca.

Llegeix +

L’educació de nenes i dones, una qüestió de justícia

Dij, 20/10/2016 per

Sara García de Blas y Valeria Méndez de VigoTot i que hi ha hagut grans avenços en els darrers anys en molts països, les dones continuen patint discriminació per raó de gènere en nombrosos àmbits des de la seva infància. Tal com assenyala UNESCO, dels 61 milions de menors al món que no tenen accés a l’escola primària, el 53% són nenes.[1]

Llegeix +

República Democràtica del Congo: la lluita per viure amb l’esperança d’un futur

Dc, 19/10/2016 per

Anna Pérez MirAquest estiu he anat a la República Democràtica del Congo i durant el viatge, arreu, en pobles i ciutats, hi havia grans pancartes del president Joseph Kabila apel·lant al diàleg. D’entrada, quan utilitzem aquesta paraula, el sentit que volem expressar sembla molt evident, però si furguem en la lletra menuda la cosa es complica.

Llegeix +

«Resaré perquè faci fred i que es foti»

Dm, 18/10/2016 per

José María SeguraDeus estar pensant que és un frase treta de context i que sona fort així, tal qual, i més com a títol d’un post… Deixa’m que t’expliqui que el context és encara millor. La frase és d’un treballador social d’una entitat cristiana. Es dirigia a un bisbe. En un hivern fred. Gent al carrer. L’Ajuntament, que no destina prou recursos per albergar-los, potser no els té o potser els gasta en altres fastos.

Llegeix +

Palabras que sobran, palabras que faltan, palabras que dicen, palabras que esconden…

Dll, 17/10/2016 per

Darío Mollá¡Qué cantidad de palabras solemos decir los hombres (sobre todo los hombres) de Iglesia para, en demasiadas ocasiones, no decir nada! Alguien me comentaba una vez refiriéndose a los escritos de un relevante eclesiástico: “hay que ver el esfuerzo que hace para no decir nada”… Palabras que comunican y acercan, palabras que alejan… Es curioso: el evangelio dice con palabras muy sencillas y cotidianas las cosas más profundas.

Llegeix +

Los jesuitas escogen un líder latinoamericano

Dv, 14/10/2016 per

Jaume FlaquerArturo Sosa, es el nuevo superior general de los jesuitas. La Compañía de Jesús ha ido a buscar a su general al mismo continente en el que la Iglesia buscó al Papa Francisco. América Latina, antaño tierra lejana, o “fin del mundo” como dijo el Papa el día de su elección, se ha convertido en centro de la Iglesia. La periferia ha entrado en el centro para quedarse, para transformar la mirada del centro… descentrándolo.

Llegeix +

Colombia: Del no en el plebiscito al Premio Nobel de Paz

Dij, 13/10/2016 per

Luis Fernando Múnera“Era como si Dios hubiera resuelto poner a prueba toda capacidad de asombro, y mantuviera a los habitantes de Macondo en un permanente vaivén entre el alborozo y el desencanto, la duda y la revelación, hasta el extremo de que ya nadie sabía a ciencia cierta donde estaban los límites de la realidad. Era un intrincado frangollo de verdades y espejismos…”. (Gabriel García Márquez. Cien años de soledad).

Llegeix +

¿Podemos amar sin mirar?

Dc, 12/10/2016 per

Voces. Isabel Pastor. [Tribuna feminista] La novelista nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie, con el potente discurso durante el Día Mundial de la labor Humanitaria en las Naciones Unidas, nos deja unas cuantas joyas de esas a las que aferrarse en el recuerdo cada vez que todo lo demás parezca tambalearse.

Llegeix +

Subscriure a