Pestanyes primàries

Irrenunciables ètics de l’economia des de la Doctrina Social de l’Església

Dm, 23/08/2016 per

Cristianisme i JustíciaEntre els diferents grups de treball de Cristianisme i Justícia es troba el Grup d’economia que conformen Jesús Renau, Inmaculada Naranjo, Nacho Beltrán i Francisco Ferrer. En ell es reflexiona al voltant dels pressupostos i elements fonamentals del model econòmic actual, per contrastar-los amb els valors que emanen de la Doctrina Social de l’Església i en general de la tradició i la teologia cristiana.

Llegeix +

Any dela Misericòrdia: una crida a la conversió del cor

Dm, 16/08/2016 per

Cristianisme i JustíciaDes del 8 de desembre de 2015 fins el 20 de novembre del 2016 es celebra el Jubileu de la misericòrdia. La inauguració d’aquest Any sant extraordinari es va fer coincidir amb la commemoració del 50è aniversari de la clausura del Concili Vaticà II i donar així un impuls perquè l’Església continuï amb l’obra iniciada pel Concili.

Llegeix +

Els llibres també són per a l’estiu: recomanacions literàries de l’equip de CJ (2)

Dij, 11/08/2016 per

Cristianisme i Justícia. Fa una setmana vam publicar el primer lliurament de les nostres recomanacions literàries per a aquest estiu, però com ens va semblar poc, aquí teniu 12 llibres més que pensem que -com deia Hermann Hesse- “condueixen a la vida i li són útils”. Esperem que gaudiu de la lectura de cada llibre tant com les persones que l’han recomanat. 

Llegeix +

La lluita per «la casa comuna»: ens hi va la vida

Dm, 9/08/2016 per

Cristianisme i JustíciaEl 24 de maig de 2015 el Papa Francesc signava la seva segona encíclica, centrada en la cura de la casa comuna i en la defensa mediambiental del planeta: la Laudato si’. Ha passat una mica més d’un any des de llavors i al Blog de Cristianisme i Justícia hem seguit apostant per aquesta idea bona, perquè mantenim l’esperança que encara puguem arribar a temps.

Llegeix +

Carta a Lionel Messi

Dll, 8/08/2016 per

J. I. González FausNo puedo comenzar sin una felicitación efusiva por tu calidad balompédica. Quizá seas el mejor futbolista del mundo. Y quien te escribe ha sido un admirador del fútbol por su mezcla de habilidad, inteligencia, velocidad, decisión rápida, compañerismo…

Llegeix +

Els llibres també són per a l’estiu: recomanacions literàries de l’equip de CJ (1)

Dij, 4/08/2016 per

Cristianisme i Justícia.  Fa alguns mesos, amb motiu del Dia del Llibre i de Sant Jordi, vam publicar un article amb 14 recomanacions literàries suggerides per l’equip de col·laboradors i col·laboradores del Blog de Cristianisme i Justícia.

Llegeix +

Immigració i refugi. L’hospitalitat com a horitzó

Dm, 2/08/2016 per

Cristianisme i Justícia. La crisi humanitària provocada per l’èxode de milers i milers de sirians buscant refugi a Europa, ha despertat durant aquest curs una marea d’emotivitat. Certament no podia ser d’altra manera, veient la terrible magnitud de les imatges que la crisi ha generat i que s’han difós amplament en els mitjans de comunicació.

Llegeix +

El Papa en Auschwitz

Dll, 1/08/2016 per

Victor CodinaEl Papa ha visitado Auschwitz. Entró en aquella ciudadela de horror solo, a pie y en silencio, incluso algo encorvado, como cargando sobre sí la tragedia del holocausto de millones de judíos. También visitó solo y en oración la celda de Maximiliano Kolbe, el franciscano que ofreció su vida para salvar de la muerte a un compañero. Francisco no hizo ningún discurso, no justificó el silencio de Dios, no dijo nada, calló y oro en silencio.

Llegeix +

Turismo religioso de peregrinaciones: el caso del Camino Ignaciano en España

Dv, 29/07/2016 per

Josep Lluís IriberriPoca gente sabe que el turismo religioso mueve millones de personas cada año. Hace pocos años la Organización Mundial del Turismo cifraba esa actividad en más de 300 millones de personas. Hablamos de desplazamientos con el objetivo primero y capital de peregrinar por motivos religiosos a un santuario, región, ciudad o escenario en el cual se ha dado un hecho milagroso o se venera algún elemento importante para una religión determinada.

Llegeix +

És el TTIP compatible amb els objectius bàsics de la UE?

Dij, 28/07/2016 per

Johannes Muller. [Europeinfos] El Tractat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió entre els EUA i la UE, més conegut per les sigles de l’anglès TTIP, ha desencadenat un debat controvertit i polifacètic.

Llegeix +

Subscriure a