Pestanyes primàries

Davant de la greu crisi socio-ambiental, és urgent una ètica planetària

Dv, 23/09/2016 per

[Aquest article forma part del Quadern CJ número 200 i correspon al primer capítol. Durant les properes setmanes publicarem en aquest blog la resta de capítols del quadern.]

Llegeix +

L’islam no és només una religió de pau

Dij, 22/09/2016 per

Jordi López. [Vita Moleskine] Els recents atemptats d’Estat Islàmic a Europa han motivat al professor egipci Samir Khalil Samir, pare jesuïta, gran especialista en l’islam, a escriure l’interessant article “Es fals dir que l’islam és una religió de pau”. La primera part de l’article és una reflexió sobre les polítiques d’integració europees.

Llegeix +

Europa en la encrucijada: sucumbir al miedo o abrazar la solidaridad

Dc, 21/09/2016 per

Valeria Méndez de Vigo. [Europa Press] “A pesar de que Alemania es un país próspero, en los últimos años estamos notando mucho la crisis.  Además, hay mucho individualismo. La gente siente que le falla todo, el Estado y sus propias redes, y tiene miedo. Por eso, culpa a los refugiados, son el chivo expiatorio.

Llegeix +

La culpa

Dm, 20/09/2016 per

Lucia Montobbio. [El Ciervo] Quan hi penso, em sembla una imatge negativa. El missatge que el meu cervell em dóna de seguida és: “Desfés-te’n, sentir culpa t’erosiona per dins, et paralitza, et congela…”.

Davant d’aquests missatges, m’agrada riure’m de mi mateixa i portar-li la contrària al pensament. La pregunta que em faig és si hi ha una cara positiva de la culpa. Em sorprenc responent que sí.

Llegeix +

Delator: ¿traidor o héroe?

Dll, 19/09/2016 per

Manfred NolteUna de las dimensiones del sentimiento acusador del ser humano se halla en el concepto de delación. Ya des de la época colegial el profesor alecciona al cobista para que apunte en la pizarra durante su ausencia los nombres de aquellos en los que observe un comportamiento inadecuado. Puede advertirse aquí la primera y vital diferencia: en la pizarra figuraría el que habló con su compañero de pupitre, y adicionalmente, aquel a quien el pelota se la tenía jurada aunque se estuviese quieto como una estatua.

Llegeix +

Noves fronteres, un mateix compromís

Dv, 16/09/2016 per

[Aquest article forma part del Quadern CJ número 200 i correspon al pròleg. Durant les properes setmanes publicarem en aquest blog la resta de capítols del quadern.]

Llegeix +

Emergències humanitàries a la Mediterrània: estat de la qüestió a Catalunya

Dij, 15/09/2016 per

Àngel MiretHem de conceptualitzar les crisis humanitàries com una situació d’emergència que amenaça la salut, la seguretat o el benestar d’una comunitat o d’un grup de persones d’un país o d’una regió. Pot ser conseqüència d’un fet polític (guerra, conflicte armat, etc.), d’una catàstrofe ambiental (terratrèmols, tsunamis…) o altres motius, i fa necessària l’ajuda i la cooperació internacional per fer front a les necessitats bàsiques: menjar, salut, educació, reconstrucció d’infraestructures, etc.

Llegeix +

Impostores legales

Dm, 13/09/2016 per

Manfred NolteMargrethe Vestager, es la intrépida heroína que asalta con las solas armas de la legalidad comunitaria a los poderosos que abusan de sus privilegios, en este caso de sus privilegios fiscales. Comisaria europea de Competencia, la danesa Vestager (Glostrup, 1968), es una de las figuras más pujantes de la capital de Europa.

Llegeix +

El infierno de la política española, pavimentado de buenas intenciones

Dll, 12/09/2016 per

J. I. González FausEsta célebre frase de Teresa de Ávila la he parafraseado en ocasiones de esta manera: “el mayor daño que se puede hacer a una causa que se cree buena, es defenderla mal”.

Llegeix +

Subscriure a