Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Universitat Ramon Llull) “Jo ni sé quina causa, ni quin honor. Em vaig quedar bocabadada. Per una pobra monja que va pel carrer, estimant la gent, que és l'única cosa que faig...”. Així explica Viqui Molins haver rebut la notícia que li atorgaven el Doctorat Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull (URL). Fidel al seu estil, diu que no és persona de barrets i d’anells però que ho rep com un reconeixement “d’aquella gent anònima que estima” i “una crida a estimar als altres”.

L'acte d'investidura de Maria Victòria Molins tindrà lloc el proper divendres 6 de febrer a l'Aula Magna de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. És l’entitat que ha proposat aquesta distinció que reconeix “la seva trajectòria professional i personal en el món de l’educació i la religió”. En la concessió destaca “la seva incondicionalitat i la passió amb què s’ha entregat en la seva tasca d’acompanyament als més febles, però també per la manera d’enfocar la seva visió transformadora de l’acció social, que passa per l’empatia, l’escolta i el respecte íntegre i escrupolós de les persones que té al davant”.

L’acte d’investidura serà retransmès per Twitter amb l’etiqueta: #HCViquiMolins

La religiosa viu al Raval i és col·laboradora habitual a CatalunyaReligió.cat amb el seu video-blog La mística del carrer, on comparteix les seves impressions i vivències en el món de la marginació. Amb motiu d’aquest premi, la URL ha publicat aquesta entrevista a Viqui Molins on explica les seves impressions al rebre el premi i reflexiona sobre la implicació dels estudiants. Molins els demana “empatia, sobretot si han viscut una situació privilegiada”.

[Fotografia: Fundació Pere Tarrés]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.