Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete -CR) Transformar l'assistència en participació organitzativa. Passar del 'vine a participar de la meva Pasqua' al 'vine i fem-la junts'. Aquest és un dels objectius que s'han plantejat tres institucions religioses –La Salle Catalunya, Maristes i el bisbat d'Urgell– per unir esforços i organitzar conjuntament algunes línies de Pasqua.

"Ja fa anys que hi ha relació a la Seu d'Urgell entre l'escola de La Salle i el bisbat i era habitual que alguns participants de la nostra Pasqua fossin del bisbat d'Urgell", explica el Germà Javi Núñez, delegat de Pastoral de La Salle Catalunya. Per altra banda, hi afegeix, "amb Maristes sempre hem tingut molt bona relació i l'any passat vam portar alguns monitors de La Salle com a participants de la Pasqua d'Avellanes". Ha estat enguany quan la Institució dels Maristes els ha convidat a participar també de la organització. "No és només compartir l'espai", afirma Núñez, "sinó compartir una vivència i una organització conjunta".

Un consell de savis que vetlla pel contingut pastoral

Aquesta organització de les diferents propostes de Pasqua s'anomena dins La Salle Catalunya el Sanedrí, fent referència als antics consells de savis que hi havia a les ciutats d'Israel, i que té com objectiu a la Institució "vetllar pel contingut pastoral de la Pasqua". Aquest Sanedrí està normalment format per germans, animadors i monitors adults amb força experiència de Pasqües i enguany compta amb germans de La Salle, germans Maristes, animadors de Joves La Salle i de Facmajor i per responsables de grups del bisbat d'Urgell. El Sanedrí ja ha començat a preparar la Pasqua i ara estan en el procés de repartir la feina concreta als animadors de cada Pasqua.

D'aquesta unió de forces i sinergies creada, han sorgit diverses propostes de Pasqua a La Salle Catalunya en funció de les edats dels participants: Hi ha la línea groga, "una Pre-Pasqua, per nens de 3r, 4rt i 5è de primària"; la línea blava "pels de 6è, 1è i 2n d'ESO" que enguany l'organitzen La Salle i el bisbat d'Urgell. També hi ha la que fins ara es deia línia vermella, "per 3r i 4rt d'ESO", que preparen junts Maristes, La Salle i el bisbat d'Urgell. "Aquesta és totalment nova, l'estem construint", afirma el Germà Javi Núñez. Es farà al Casal La Salle Sant Martí de Sesgueioles, a la comarca de l'Anoia i comptarà amb participants de les tres institucions organitzadores.

Pels joves de Batxillerat, des de La Salle es proposa la Pasqua verda, anar a Taizé; "dóna un sentit ecumènic, internacional, que per aquesta edat pot ser molt bo perquè es viu intensament i serveix d'assaig del que viuran l'any següent a les Avellanes". I la darrera proposta, pels joves de més de 18 anys: la Pasqua de les Avellanes, tradicionalment organitzada pels Maristes però que aquest any compta amb algunes activitats organitzades també per La Salle i pel bisbat d'Urgell.

Però com unificar criteris i eines d'evangelització? en Javi ho té clar: recordar que la finalitat, l'objectiu és "presentar l'Evangeli de Jesús". "El tarannà no és tan diferent", assegura, i juguen amb l'avantatge d'haver cuinat el procés a foc lent. "No ha estat un procés d'avui per demà, s'ha fet poc a poc i hi ha hagut molt bona predisposició de les tres institucions perquè som conscients que estem evangelitzant". "De vegades sols podem tenir dificultats", conclou, "en canvi junts ens fem més forts".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.