Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(CR) Com cada 1 de gener a Barcelona es comença l’any celebrant la Jornada Mundial de la Pau, instituïda el 1968. Justícia i Pau convida a una celebració eucarística a la catedral de Barcelona i la Comunitat de Sant’Egidio organitza una Marxa per la Pau.

La Jornada Mundial de la Pau d'enguany té com a lema "Mai més esclaus, sinó germans". Amb aquesta jornada que els cristians celebren anualment es convida a tothom a pregar per la pau, a reflexionar sobre els problemes que la dificulten i a comprometre's més fermament en favor d'un món més just i en pau.

El Missatge del Papa Francesc per aquesta jornada subratlla la necessitat de globalitzar la fraternitat i no restar indiferents davant del dolor i les situacions d'esclavitud del món d'avui. Per això, davant la "cultura de l'esclavitud" Francesc recorda la "necessitat de convertir-se contínuament a l'Aliança". Tota una crida urgent a una àmplia mobilització mundial, de persones i institucions, contra les múltiples i innaceptables formes d’esclavatge i explotació existents actualment en el món, que apel·la a governs, empreses, institucions socials i organitzacions intergovernamentals a assumir responsabilitats i fer majors esforços en aquesta lluita.

Amb aquest objectiu Justícia i Pau convida a una eucaristia el dia 1 de gener a les 13 h a la Catedral de Barcelona. Alhora, diverses comissions territorials d'aquesta entitat han organitzat aquests moments d’Eucaristia o pregària per la pau.

I a tarda, a dos quarts de set, a la Plaça Catalunya comença una Marxa per la Pau que anirà des de Portal de l’Àngel a la plaça Sant Jaume, on es fa una cerimònia final. Convocada per la Comunitat de Sant’Egidio, en la marxa per la pau es recorden tots els països i terres afectats per la violència i la guerra. En la cerimònia final intervindran diferents testimonis, es llegirà el manifest i es recordaran simbòlicament totes les víctimes de la violència.

Aquesta marxa es convoca per tretzè any consecutiu i es realitza a diversos llocs del món. Amb el lema 'Pau arreu de la terra' cada any aglutina un nombre cada cop més gran de persones i associacions de molts països del món. A través de marxes, manifestacions publiques, reunions i trobades de pregària molta gent començarà el 2015 amb el pas de la pau en més de 700 ciutats de setanta-vuit països.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.