Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social 'la Caixa') Els concerts participatius impulsats per l'Obra Social "la Caixa" celebren 20 anys en aquesta edició de 2014. Dues dècades durant les quals milers de persones han pogut gaudir de la interpretació conjunta d'El Messies, una de les obres més emblemàtiques i significatives del repertori de tots els temps.

L'Obra Social "la Caixa" va ser pionera a Espanya en convertir la interpretació d'El Messies de Händel en una autèntica experiència col·lectiva que reunia cantants aficionats a la música coral juntament amb orquestres, solistes i directors de prestigi internacional.

En aquests 20 anys, "la Caixa" ha estès aquesta activitat participativa a desenes de ciutats espanyoles que s'han sumat al projecte amb un important èxit d'acollida i participació. Des de 1995, més de 39.000 participants han cantat les parts corals de les obres programades, i 360.000 persones han assistit als concerts realitzats en nombroses ciutats espanyoles, entre elles Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Bilbao, Santander, Pamplona, Granada, Oviedo, Palma, Santiago de Compostel·la, Tenerife, Las Palmas de Gran Canària, Valladolid, Múrcia, Girona, Tarragona, Reus, Lleida, Vic o Manresa.

En aquests anys, l'entitat també ha ampliat el repertori a altres obres emblemàtiques simfonicocorals, des del Requiem de Mozart al Carmina burana de Carl Orff, o des d'una selecció de Grans cors d'Òpera a la més recent iniciativa en aquest any 2014: el Musical Participatiu, una selecció de fragments de grans Musicals clàssics amb un espectacle que convida als participants a cantar al costat de grans solistes i una orquestra simfònica.

Aquesta iniciativa de l'Obra Social "la Caixa" s'ha consolidat com un important projecte pedagògic i un extraordinari espectacle musical en què aficionats a la música coral i amb certs coneixements musicals fan realitat un somni: cantar una de les obres més populars del repertori coral juntament amb una gran orquestra i en un marc tan singular com és, a Barcelona, al Palau de la Música Catalana.

Així, aquesta nova edició dels concerts participatius d'El Messies a Barcelona es caracteritza per l'àmplia diversitat del conjunt de 400 participants individuals, els que, amb una gran varietat d'edats i professions formen un gran mosaic representatiu de la ciutadania que té en comú un interès especial per la música coral.

Un equip de professionals d'extraordinària qualitat i de reconegut prestigi s'ha fet càrrec de la preparació dels participants individuals que cantaran les parts corals del cèlebre oratori de Händel. Els directors preparadors d'aquesta edició han estat Jordi Casas Bayer i Daniel Mestre i el pianista Josep Surinyac. Junts han portat a terme un intens treball de preparació dels cantaires durant més de 40 hores d'assaig. Després d'aquests tres mesos d'assaig i convivència musical, tots han assolit els objectius marcats pel Mestre Robert Howarth.

El resultat és més que una nova versió d'El Messies de Händel, una de les obres més destacades i significatives del repertori simfònic-coral de tots els temps. Es tracta de cantar junts, en un emotiu espai de comunicació i convivència, el missatge d'esperança i concòrdia entre els pobles que inspira el gran oratori de Händel.

En cadascun dels dos concerts programats per als dies 15 i 16 de desembre, els més de 400 participants actuaran, des dels seus seients assignats al Palau de la Música, juntament amb l'Orchestra of the Age of Enlightenment i el Choir of the Enlightenment . Els acompanyaran un destacat conjunt de solistes format per Sophie Bevan, soprano, Catherine Wyn-Rogers, contralt, John Mark Ainsley, tenor i Ashley Riches, baix.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.