Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "Tolerància zero". L’arquebisbat de Tarragona ha fet pública una nota després que aquest divendres el Diari de Tarragona publiqués el testimoni d’un exalumne del seminari dels mercedaris de Reus que assegura que va partir abusos fa 34 anys. Tot i que el centre acusat no depèn de l’arquebisbat ni de l'arquebisbe Jaume Pujol, ni tampoc hi ha cap denúncia judicial, la nota segueix tots els protocols establerts pel Vaticà davant d’aquest casos.

Davant d’una denúncia a través dels mitjans de comunicació, l’arquebisbat “anima les persones afectades a posar aquests assumptes en coneixement de les autoritats civils” per tal que puguin ser investigats amb garanties. Alhora, es compromet a col·laborar en qualsevol procés judicial: “l’Església col·laborarà plenament en l’exigència de responsabilitats”.

També explica l’actuació que ha tingut l’arquebisbat després de la publicació de la notícia aquest divendres. D’una banda, com que “el fet denunciat es va esdevenir al Seminari Mercedari de Reus, l’assumpte s’ha posat en coneixement dels superiors dels Pares Mercedaris per tal que actuïn d’acord amb els procediments establerts per l’Església per a aquests casos”.

Alhora, s’ha comunicat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu que és l’organisme encarregat d’investigar aquests casos i de prendre les mesures disciplinaries que s’escaiguin. Precisament, fa pocs dies el papa Francesc va establir una comissió especial dins de la Congregació per agilitzar la resolució d’aquests casos.

La nota manifesta en primer lloc que “lamenta profundament” els casos d’abusos a menors i que “l’Església expressa una repulsa absoluta i tolerància zero”.

Aquest és el text de la nota:

Nota de premsa de l’Arquebisbat de Tarragona

Davant la denúncia publicada en el periòdic Diari de Tarragona del dia d’avui, en què un antic alumne del Seminari dels Pares Mercedaris de Reus declara haver sofert abusos sexuals per part d’un sacerdot quan tenia 11 anys, ara en fa 34, l’Arquebisbat de Tarragona manifesta:

1. Que lamenta profundament que s’hagin produït i que es produeixin casos d’aquest tipus, per als quals l’Església expressa una repulsa absoluta i tolerància zero.

2. Que donat que el fet denunciat es va esdevenir al Seminari Mercedari de Reus, l’assumpte s’ha posat en coneixement dels superiors dels Pares Mercedaris per tal que actuïn d’acord amb els procediments establerts per l’Església per a aquests casos.

3. Que també s’ha passat comunicació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu.

4. Que anima les persones afectades a posar aquests assumptes en coneixement de les autoritats civils, amb les quals l’Església col·laborarà plenament en l’exigència de responsabilitats.

Tarragona, 28 de novembre de 2014

Temàtica
Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.