Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) Durant la setmana del 14 al 23 de novembre han tingut lloc arreu de Catalunya més 370 activitats -entre conferències, tallers i jornades de portes obertes a centres de recerca- celebrades amb motiu de la 19a. Setmana de la Ciència, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

La Setmana de la Ciència compta amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de més d’un centenar d’institucions i entitats que integren el Sistema Català de Recerca i Innovació, entre les quals es troba la Universitat Ramon Llull (URL). Precisament a través de la URL, IQS va oferir tres jornades orientades a impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques. Les sessions estaven dirigides principalment a alumnes de batxillerat, tot i que també s’hi podia apuntar públic en general.

Durant tres dies -els passats 18, 19 i 20 de novembre- més de dues-centes persones, entre elles un total de 198 alumnes de batxillerat, van apropar-se a IQS per assistir a les sessions: "Utilitzant la química per a crear teixits", a càrrec de Carlos Semino, professor d'IQS i investigador en el Laboratori d’Enginyeria de Teixits; "Bona química: de l’origen dels elements a la recerca biomèdica", a càrrec de Jordi Teixidó, degà d’IQS School of Engineering i investigador al Laboratori de Disseny Molecular; i "Mirem les coses amb uns altres ulls? Observacions de sòlids per microscòpia electrònica", a càrrec de Jordi Abellà, professor d’IQS i director del Departament de Química Analítica. Totes les activitats van incloure una visita comentada als laboratoris d’IQS.

Els alumnes i professors inscrits en aquestes sessions organitzades per IQS procedien de diversos centres educatius, tant concertats com instituts públics, com Josep Tous, Maristes la Immaculada, Pia Balmes, Sant Marc de Sarrià, La Salle Barceloneta, Pare Manyanet, Sant Gregori de Barcelona, IES Terrassa, American School of Barcelona, Col·legi Llor de Sant Boi de Llobregat, Hamelin-Laie d’Alella i Salesians de Sarrià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.