Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) La xarxa Laïcat XXI ha convocat pel proper 22 de novembre una trobada oberta. Vol ser una primera mostra del que serà el Congrés de Laïcat a Catalunya que tindrà lloc a Poblet el 2, 3 i 4 d'octubre del 2015.

La trobada del novembre, com ho serà el Congrés, serà un espai per a compartir, debatre, formar-se, pregar, i reflexionar concentrat en un sol matí. La proposta vol ser una mostra de com el laïcat continua viu i present en l’Església i convençut que té futur.

Aquesta primera trobada es mourà en els tres eixos del Congrés: laics en el món, laics en l’Església, i espiritualitat laïcal. Cada àmbit oferirà dos tallers i es clourà amb la celebració d’una Eucaristia que recollirà els treballs fets. En els tallers es tractaran temes com la perifèria de la pobresa o de la de la manca de sentit; la família després del Sínode de Bisbes; o com ser Església en minoria. També hi haurà taller més experiencials sobre l’espiritualitat laïcal, tractant la vocació laïcal en els evangelis o amb dansa contemplativa.

La trobada tindrà lloc a la parròquia de Santa Madrona del Poble Sec de Barcelona, recentment rehabilitada i transformada en un espai plurifuncional. És oberta a tothom amb inscripció prèvia.

La xarxa Laïcat XXI és una iniciativa d’un grup de laics i agents de pastoral que organitzaran el Congrés de Laïcat el 2015. Al gener ja van fer una primera trobada per sumar més persones de totes les diòcesis catalanes a la organització i ara fan la primera trobada oberta a tothom. El treball preparatori del Congrés s’està realitzant a través de les fitxes de treball que es proposen als grups de laics de parròquies i moviments.

La convocatòria s'emmarca en la proposta de laïcat que va dibuixar el Vaticà II. Laics presents i compromesos en el món, coresponsables en l’Església i arrelats en una fonda espiritualitat dels Signes del Temps i de la contemplació i presència de Déu en la vida quotidiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.