Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’IQS organitza aquest dimarts una sessió sobre la formació universitària i les dones. És una proposta dirigida a docents d'educació secundària i de batxillerat, especialment de les modalitats d'Art, Humanitats i Ciències Socials i Ciències i Tecnologia. El punt de partida de la trobada són els reptes de la dona en el món professional i la formació universitària que requereix la seva presència.

La jornada de dimarts a la tarda s’obrirà amb una conferència d’Esther Giménez-Salinas, catedràtica de dret penal i exrectora de la URL. Després hi haurà dues taules rodones. Una sobre “Reptes i Oportunitats” en la que hi participarà l’escriptora Carme Riera, catedràtica de Literatura Espanyola i membre de la RAE; Maria del Carme Llasat, professora de física i canvi climàtic; i Carme Sanmartí, historiadora i secretària general de la UVic. En la segona taula rodona, sobre “El prestigi dels sabers i les sortides professionals”, hi intervindran Rosa Nomen, catedràtica d’enginyeria química i secretària general d’IQS; Helena González, directora del centre Dona i Literatura i professora titular de Literatura Gallega a la UB; i Judit Anido, CEO & cofundadora de Mosaic Biomedicals.

Entre altres, es plantejaran qüestions com perquè l’accés de les dones a la universitat és tant recent i com està la inserció laboral, quina és la situació actual i s’ha millorat prou, si les diferents professions viuen la mateixa situació, o si encara s'ha de continuar parlant de "ciències" i de "lletres".

Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, i Pere Regull, director general IQS, donarán la benvinguda a l’acte. La Jornada es farà a la seu de l’IQS a Barcelona i s’hi pot assistir amb inscripció prèvia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.