Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El pedagog Xavier Melgarejo ha estat premiat pel govern de Finlàndia amb la condecoració de Cavaller de la Rosa Blanca de Finlàndia. El premi reconeix la seva dilatada tasca de difusió del sistema educatiu finlandès. L’atorga el president de Finlàndia i és poc habitual que el rebin persones de fora del país. Aquest divendres l’ambaixador Roberto Tanzi-Albi, en nom del President de la República de Finlàndia, Sauli Niinistö, va atorgar-li el guardó en un acte a l’ambaixada de Madrid.

El 2005 Xavier Melgarejo va presentar la seva tesi doctoral sobre la formació del professorat a Finlàndia, després de nombroses estades al país i la determinació personal per estudiar a fons un model educatiu d'èxit. Des de llavors ha estat convidat a impartir conferències sobre el sistema educatiu finlandès en nombrosos seminaris i congressos a Espanya i Amèrica Llatina. Ha dut a terme també una prolífica tasca de difusió a través de les seves entrevistes concedides als mitjans de comunicació. La difusió que ha realitzat del del model finlandès, que se sustenta en la implicació completa de famílies, escola i societat en l’educació dels infants, és el que reconeix el premi.

Xavier Melgarejo és psicòleg i pedagog i exerceix la docència i l'orientació psicopedagògica al Col·legi Claret de Barcelona, on ha estat director de 2003 a 2013. A l'octubre de 2013 va publicar el seu llibre Gracias, Finlandia, en el què analitza la situació actual de l'educació a Espanya a partir dels seus estudis del sistema educatiu finlandès.

De la seva intensa experiència de lluita contra el càncer, també va publicar el llibre Davant l'adversitat, amor i llibertat, on fa un relectura de la seva experiència docent, familia i com a creient arran de la malaltia. També podeu seguir els seus comentaris sobre família i escola en el vídeo-blog de CatalunyaReligió.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.