Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Girona) La 53ena edició de la Fira de Mostres de Girona ha acollit aquest divendres la presentació del llibre Receptes culinàries, econòmiques i saludables. Es tracta del resultat d’un concurs de receptes ideades i creades per participants i persones voluntàries del Servei d’Aliments i dels Centres de Distribució de Càritas Diocesana de Girona i compta amb el suport de Dipsalut.

Càritas Girona tindrà fins diumenge un estand en aquesta la fira amb l’objectiu d’aprofitar l’altaveu que representa i refermar així el compromís que té amb els més vulnerables i per posar de relleu el treball contra les desigualtats i les causes de la pobresa.

Segons Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, “la dignitat de les persones no s’assoleix només amb la satisfacció de les necessitats més bàsiques. S’assoleix quan es pot participar plenament de la vida social. I aquests dies de fires i festes són un bon moment per recordar que cal ser solidari sempre i no només quan toca”.

Un llibre que reforça el dret a la salut

La gerent dels Centres de Distribució d’Aliments de Càritas Caye Gómez diu que “amb l’edició del llibre volem reforçar el dret a la salut, fent palesa la manca d’accés als drets més bàsics i essencials per una bona part de la Humanitat, malgrat els esforços que s’hi estant esmerçant.”

El llibre comptarà, també, amb la col·laboració de reconeguts cuiners com són els germans Roca del Restaurant El Celler de Can Roca, Jordi Jacas, del restaurant El Molí de l’Escala, Iolanda Bustos, restaurant La Calèndula i de Marc Gascons, Restaurant Els Tinars. Les receptes guanyadores tenen dos elements en comú: són econòmiques i saludables. Els plats han estat pensats per ser menjats per 4 persones a un preu de 8 euros i cuinats amb tecnologia domèstica.

Retrats d’inserció

D’altra banda, des de l’estand de la Fira de Mostres es vol mostrar la feina de Càritas a favor de la inserció laboral dels més dèbils; i això es farà a través de 12 imatges que representen 12 històries de dificultat, d’esforç i de superació. Les fotografies són obra del fotògraf David Salcedo i s’emmarquen dins l’exposició “Retrats d’inserció, un procés d’esperança”, que Càritas va inaugurar el mes de juny passat, coincidint amb els actes de celebració del 50è aniversari l’entitat. Les imatges reflecteixen el treball que es duu a terme amb els participants dels programes laborals i com se’ls acompanya en el seu accés al món laboral. També busca sensibilitzar la societat i implicar més les empreses en aquesta realitat, per a una inclusió real i necessària.

A més, els visitants de la Fira de Mostres també podran informar-se de les línies de negoci d’Ecosol, empresa d’inserció laboral de Càritas. Actualment treballa amb 4 línies d’actuació entre les quals hi trobem la línia de muntatge industrial en cadena de bicicletes: serveis de venda, lloguer, muntatge industrial en cadena de bicicletes, manteniment i reparació. En el darrer any, Ecosol va facilitar 45 llocs de treball en inserció i 81 persones amb contracte d’inserció. Es van muntar més de 70.000 bicicletes i 12 hotels estan adherits al servei de lloguer de bicicletes amb valor social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.