Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu) Sant Boi de Llobregat inaugura aquest diumenge el primer temple parroquial construït sencerament de nova planta en aquests 10 anys de vida de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. És el nou espai de culte de la parròquia que té com a titular Sant Antoni M. Claret, el missioner que va fundar els claretians i que aquests dies aplega la família claretiana en motiu de la seva festa.

El bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés presidirà diumenge a les dotze del migdia la celebració de dedicació d'aquest temple. La parròquia, que al llarg dels anys s'ha ubicat a diferents espais de la ciutat, per fi tindrà una adreça definitiva, un espai central al xamfrà entre el carrer Acàcies i la Ronda Sant Ramon.

Un projecte ple de signes litúrgics

El projecte l'han assumit els arquitectes Jordi Coll i Grifoll (membre de l'equip facultatiu d'arquitectes de la Sagrada Família de Barcelona) i Joan Giribet de Sebastian, i la construcció s'ha realitzat concretament durant l'últim any.

Tal com expliquen en el diari digital 'El Llobregat' –d’acord amb mossèn Pere Rovira i mossèn Xavier Sobrevia– han aconseguit una parròquia “sense luxes però amb signes litúrgics i característiques estètiques interessants”.

L'edifici contempla l'espai de culte i celebracions litúrgiques, així com la casa rectoral i diversos locals parroquials. Les seves formes plàstiques estàn plenes de significat en diversos detalls, com ara la planta del temple, en forma de peix, símbol de Jesucrist, o la teulada, que evoca la figura de dues mans unides en forma de pregària.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.