Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) La congregació Vedruna presentarà el proper 6 de novembre un document marc sobre la pastoral a les escoles. El contingut d'aquest escrit institucional repercutirà en l'àmbit de la província d'Europa i forma part dels objectius prioritaris dels equips de pastoral Vedruna de Catalunya que aquest dijous s'han reunit a Vic.

Una de les vuit persones que elaboren el document és Anna M. Rifà, actual coordinadora de la pastoral educativa d'aquesta institució. A banda d'aquesta eina que bastirà el futur de la pastoral Vedruna, Rifà ha explicat que seguiran fent feina en el camp de l'acció social, tant amb els alumnes com amb els educadors, com un espai on poder “oferir diferents possibilitats que ajudin a treballar l'experiència de la fe, l'espiritualitat, la dimensió interior i el voluntariat”.

També ha anunciat la creació d'un nou espai web que posaran en marxa durant aquest primer trimestre i que vol ser “la porta d'entrada, la imatge de Vedruna cap a l'exterior”.

Una trobada formativa a Vic

L'acte de dijous correspon a la trobada anual que reuneix els equips de la xarxa de 36 escoles que conformen la institució congregacional Vedruna. Segons explica Ramon Rial, membre de l'equip de gestió educativa, la intenció d'aquest espai de treball i formació és plantejar conjuntament un sol projecte pastoral. Es consolida, així, la dinàmica de treball iniciada l'any passat en la reunió celebrada a la mateixa ciutat.

La convocatòria va aplegar un centenar de persones amb un lema comú: 'Sigues feliç: tens molt a donar'. I sobre la temàtica de la felicitat el filòsof Joan Manuel del Pozo va aportar diferents elements a tenir en compte per a la tasca pedagògica i pastoral.

La coordinadora dels diferents equips, Anna M. Rifà, ha explicat com el darrer trienni ha servit per desgranar tres passes en l'espiritualitat dels alumnes: primer, la descoberta d'un mateix; segon, la creació de vincles amb els altres; i enguany, l'obertura a Déu i a l'univers a partir de la donació. Segons Rifà, “la felicitat rau en si dono el que sóc als altres”.

Amb aquesta intenció engeguen el curs els educadors d'una entitat orientada, precisament, al creixement personal dels alumnes i compromesa amb un model educatiu d'inspiració cristiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.