Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Miguel Àngel Aguilar i a l’Associació Àkan han rebut els guardons de la tercera edició del Memorial Àlex Seglers. L’acte de lliurament es va fer aquest dijous a la Casa Duran de Sabadell i va comptar amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que també ha estat membre del jurat.

Miguel Àngel Aguilar, és fiscal coordinador del Servei de Delictes d’odi i discri­minació de la Fiscalia Provincial de Barcelona i la proposta s’ha fonamentat en el reconeixement a la seva contribució en l’àmbit de la justícia per la defensa dels drets humans i la lluita contra la discriminació de tot tipus.

L’Associació Àkan es va constituir fa deu anys a Girona per ajudar a immigrants i conscienciar la societat dels reptes que implica la immigració. Àkan és el nom comú d’una ètnia i una llengua de Ghana que abasta sis milions de persones. A l’entitat se li ha reconegut la tasca diària d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat i l’esforç per la conscienciació social.

Els guardonats, tots dos per unanimitat, han estat Miguel Àngel Aguilar, a proposta de la Comissió de la Convivència de l’Ajuntament de Sabadell, i l’Associació Àkan, a proposta de Xavier Melloni, doctor teòleg, jesuita del Centre Espiritual ‘La Cova de Sant Ignasi’, a Manresa.

Va presentar l’acte el redactor de La Vanguàrdia, Plàcid García- Planas. Els guardons són plats artístics elaborats pels artistes sabadellencs, Lluís Clapés, ceramista, i el pintor Xavier Oriach, que hi han contribuït juntament amb la col·laboració de l’Obra Social "la Caixa" i comptant amb la coordinació del Museu d’Art de Sabadell.

Memorial Àlex Seglers

El Memorial Àlex Seglers reconeix el treball per a la cohesió social a partir del pacte dels valors per la convivència, fomentant el diàleg en la diversitat de creences i conviccions, defensant els drets humans, en especial el de les persones més vulnerables, i els principis democràtics i el compromís social vers la millora de la societat. Aquests valors formen part del Pacte pels Valors que, de manera participada amb entitats, col·lectius i ciutadans de Sabadell, al llarg de l’any 2011, es van consensuar que fossin els següents: respecte, justícia i equitat, llibertat, esforç, confiança, amor, hospitalitat, austeritat, responsabilitat i optimisme.

Àlex Seglers (Manresa, 1970-Sabadell 2010) va ser un expert en el fet religiós. Doctor en dret i professor de Dret Eclesiàstic de l’Estat. Defensor de la pluralitat i la convivència religiosa, del 2000 al 2003 va ser assessor jurídic de la, llavors, Secretaria d'Afers Religiosos de la Generalitat.

Els membres del Jurat han estat els següents: Mireia Solsona, diputada de­legada de la Diputació de Barcelona; Enric Vendrell, director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Albert Soria, sots-director general de la Fundació “la Caixa”; Rafael de Yzaguirre, secretari general adjunt de l’Associació. Catalana de Municipis; Txema Seglers, germà d’Àlex Seglers; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya; Sergi Gómez, monjo del Monestir Budista del Garraf; Joan Hernàndez, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER); Jordi Serrano, rector de la UPEC; i president, Quim Carné, regidor sabadellenc de Drets Civils i Ciutadania.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.