Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) «La Seu de Tarragona i la Guerra de Successió (1700-1719)» es l'exposició que es pot visitar la capella de Sant Miquel de la Catedral de Tarragona fins el dia 16 de novembre

Organitzada per l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) i l’Arxiu Capitular de la Catedral de Tarragona amb la col·laboració del Capítol de la Catedral s’emmarca en els actes del Tricentenari (1714-2014). L'exposició mostra com es van viure i seguir els esdeveniments des de la Seu de Tarragona des de l’any 1700, quan mor el rei Carles II, fins el 1719, any en què va morir el l’arquebisbe Isidor Bertran i Horteu.

«La intenció principal d’aquesta mostra és situar Tarragona a l’interior d’aquest Tricentenari. No es tracta de relatar què va succeir sinó com es va anar seguint i comprenent la Guerra des de la ciutat. Cal recordar que Tarragona també es va veure implicada com totes les ciutats i pobles del Principat», va explicar mossèn Manuel M. Fuentes, director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà, en l'acte d'inauguració. «A part dels vuit panells de l’exposició, explicats en català i castellà, també s’hi troba documentació de l’època com tres exemplars de constitucions promulgades per l’arxiduc Carles i el segell de l’arquebisbe Josep Llinars», va afegir Fuentes.

Miquel Barbarà, degà del Capítol de la Catedral de Tarragona, va agrair aquesta iniciativa. «Aquesta exposició ajudarà a no perdre la memòria ni la dignitat del que ha estat i és la nostra Església. No oblidem que l’Església catòlica ha tingut un gran paper en la configuració de la cultura catalana», va manifestar.

Per la seva part, Joaquim Fortuny, vicari general de l’arxidiòcesi, va remarcar que la ignorància és un dels grans mals de la societat. «És per això que l’exposició ens ajuda a llegir el passat i, d’alguna manera, fer-nos grans.»

La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte, de les 10.00 h. a les 19.00 h.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.