Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) «Els pares carmelites de Tarragona, com molts altres instituts religiosos, estan en un moment difícil i això ha portat als superiors majors a prendre una decisió, la d’haver de deixar la seva presència com a comunitat a la ciutat de Tarragona. No ha estat una decisió presa a la lleugera». Són paraules de l'arquebisbe Jaume Pujol durant el comiat de la comunitat dels pares carmelites descalços a Tarragona, celebrat aquest diumenge a l’església Mare de Déu del Carme.

L'adéu va tenir lloc en el marc d'una eucaristia presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol, i concelebrada pel superior provincial dels Carmelites de Catalunya, el pare Agustí Borrell; el vicari episcopal de Tarragona, Jordi Figueras; els dos pares claretians de la comunitat de Tarragona, Pere Martorell, prior, i Enric Camps; Josep Ribot, rector de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Tarragona, i dos pares carmelites descalços d’altres comunitats de Catalunya.

En l’homilia, Pujol va agrair com a pastor de l’Església de Tarragona tot el treball pastoral que la comunitat dels pares carmelites descalços han fet a la ciutat i a l’arxidiòcesi durant tants anys.

L'arquebisbe, que va fer un breu repàs històric de la presència de la comunitat a Tarragona, va tenir un record especial, en el decurs de l’homilia, el pare Enric Lluís Alsina i Valls el qual va ser molts anys a Tarragona i que va morir el mes d’agost.

Finalment, el pare Agustí Borrell, superior provincial dels Carmelites de Catalunya, va adreçar unes paraules d’agraïment per la relació cordial i la bona entesa que sempre hi ha hagut entre la comunitat i l’Arquebisbat tot recordant que van ser molts els carmelites que van estudiar al Seminari de Tarragona. També va agrair la presència de tots els fidels durant aquests anys i va fer una crida a pregar perquè sorgeixin noves vocacions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.