Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) La Basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà dissabte 6 de setembre a les 21h l'últim concert del IV Festival Orgue de Montserrat on es podran escoltar els motets de Johann Sebastian Bach.

La Cappella Lacensis de l’Abadia de Maria Laach (Alemanya), que va fundar i que dirigeix el jove monjo D. Phillip Meyer –el vàrem poder escoltar com a organista en el concert que tancava el FIOM 2012-, l’organista Christoph Schönfelder, junt amb el grup instrumental format per Miquel González -baix continu-, Oleguer Aymamí –violoncel-, i Roger Azcona, -contrabaix-, oferiran els magnífics motets del mestre Cantor de Leipzig.

El conjunt coral de l’Abadia de Maria Laach és, segons el director del FIOM, P. Jordi-Agustí Piqué, “extraordinari”, perquè “tot i la seva joventut –va ser fundat l’any 2008- actuen amb una gran naturalitat i una espontaneïtat en la interpretació, que fan que ja sigui un cor reconegut”. El programa d’aquest concert està especialment dedicat a Bach, ja que en ell s’hi troben grans obres del repertori organístic del mestre de Leipzig i, naturalment, serà un record molt especial al P. Abat Cassià Maria Just: es podran escoltar algunes de les seves peces més estimades, com ara el Trio en Do Major.

El cor de cambra de veus mixtes Capella Lacensis de l’Abadia de Maria Laach (Alemanya) el va fundar l’any 2008 el monjo benedictí D. Philipp Meyer amb motiu de l’enregistrament d’un CD de nadales. Des de la seva creació, la coral participa en les celebracions litúrgiques solemnes que tenen lloc a l’abadia i, a la vegada, organitza cada any una gira de concerts i, des de 2010, gestiona l’organització de la Laacher Festwoche.

Aquest Festival Internacional, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del pare Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del pare Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El IV Festival Internacional Orgue de Montserrat és novament un homenatge a la memòria del pare abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008.

El programa del concert, que té entrada lliure i que serà emès en directe (21h) per les TV de la Xarxa de Comunicació Local, Montserrat Ràdio i Montserrat TV

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.