Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d’Urgell) El papa Francesc, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví, ha concedit a l’església del Santuari de la Mare de Déu de Meritxell el títol i la dignitat de Basílica Menor. Meritxell és la patrona del Principat d'Andorra.

Aquesta concessió respon a la petició efectuada fa uns mesos pel bisbat d’Urgell d’acord amb les autoritats andorranes, i porta data del 13 de maig de 2014, quan s’esqueien exactament els 100 anys de la declaració pontifícia de la Mare de Déu de Meritxell com a Patrona principal de les Valls d’Andorra, en temps de Sant Pius X.

Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de basílica que honora el Principat d’Andorra i el bisbat d’Urgell tingui lloc durant les festes de Nostra Senyora de Meritxell, el 8 de setembre pròxim.

El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

La concessió del títol de Basílica Menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral al país i a la Diòcesi.

El Santuari de la Mare de Déu de Meritxell se suma així a les altres dues Basíliques Menors amb què compta la Diòcesi d’Urgell: la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció, i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de Basílica des del 1923.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.