Vés al contingut
Catalunya Religió

(OHSJD) Amb l'objectiu de divulgar l'àmplia tasca que desenvolupen els centres de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a la Província d'Aragó-Sant Rafael amb altres hospitals i albergs de la mateixa institució situats a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, dilluns vinent es posarà en marxa una campanya a través de Facebook i Twitter que permetrà aprofundir en aquests programes de cooperació internacional.

L'Orde de Sant Joan de Déu entén la cooperació internacional com un intercanvi entre iguals, mutu i enriquidor per a tothom, que pretén fomentar el desenvolupament i aconseguir l'eradicació de la pobresa. Cadascú des del seu compromís, professionals, cooperants, germans, voluntaris i benefactors fan possible que es puguin dur a terme múltiples programes d'acció en els àmbits més desfavorits i mantenir projectes assistencials als països més empobrits. Els programes d'Agermanament dels centres de la Província d'Aragó-Sant Rafael és una prova d'aquest compromís solidari.

Durant dues setmanes es divulgaran iniciatives i testimonis dels 12 programes d'Agermanament que s'estan desenvolupant actualment.

A Àfrica: l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu està vinculat al St John of God Missionary Hospital (Sierra Leone); Campus Docent Sant Joan de Déu, a la School of Nursing de Mabesseneh / Lunsar (Sierra Leone); Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Dalal Xel Thiès i Fatick (Senegal), la Fundació Althaia, l'Hôpital Raquel Bruc de Yemessoa (Camerun) ia l'Hôpital Saint Jean de Dieu de Thiès (Senegal).

A Amèrica Llatina: la Fundació Institut Sant Josep manté l'agermanament amb la Llar Sant Rafael de l'Havana (Cuba); l'Hospital Sant Joan de Déu Saragossa, amb el Centre Assistencial Llar Pare Olallo de Camagüey (Cuba); Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb l'Hospital Sanatori de Sant Joan de Déu de l'Havana (Cuba); Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona, amb la Fundació Sant Joan de Déu Mèxic, AC en el Municipi de Guadalajara, Estat de Jalisco (Mèxic); Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb l'Hospital Crist de les Amèriques de Sucre (Bolívia); la Fundació Jesús Abandonat, amb el Centre de repòs i alberg Sant Joan de Déu de Quito (Equador); i el Campus Docent Sant Joan de Déu, amb Ràdio Cutivalú a Piura (Perú).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.