Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Aquest diumenge s'ha celebrat arreu del Bisbat d'Urgell la Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. Joan-Enric Vives ha presidit una Eucaristia a la tarda a la catedral de Santa Maria de La Seu d'Urgell, acompanyat dels preveres de la ciutat i que ha comptat amb els cants del Cor dels Petits Cantors del Principat d'Andorra, dirigits per Catherine Metayer.

L'arquebisbe d'Urgell, a la seva homilia, ha subratllat com en la festa del Corpus Christi el Senyor surt per les nostres viles i carrers d'arreu de la Diòcesi d'Urgell i es passeja per fer-se proper a la gent, "camina amb nosaltres i nosaltres amb Ell", especialment als qui més el necessiten: els malalts, els ancians, els discapacitats i els qui pateixen la soledat de la crisi o la manca de feina. "Crist no ens deixa sols i abandonats sinó que ens ha donat el seu Cos i la seva Sang com a memorial i presència real del seu Amor misericordiós i generós envers nosaltres". L'Arquebisbe ha recordat com el dia d'abans, 21 de juny, a Cassano all'Jonio el Papa Francesc va denunciar els responsables de la màfia i els qui es dediquen a fer el mal, en tant que no estan en comunió amb Déu. Davant d'aquesta llunyania del Senyor, Vives ha animat la comunitat a ser persones que volem estimar el Senyor Jesús i confessar-lo valentament. "Amb el seu Amor amb què combreguem, podrem dur-ho a terme, i serem valents."

Al final de la Santa Missa, com ja és tradició, s'ha iniciat la processó que ha portat pels carrers del casc antic de la ciutat el Santíssim Sagrament, precedit pels nens i nenes que han fet enguany la primera comunió a la parròquia de Sant Ot, els Petits Cantors i els preveres. L'Arquebisbe portava sota pal·li la Custòdia amb Jesús Sagramentat, i seguia la banda dels Armats de la ciutat i nombrosos fidels. Tot el recorregut tenia catifes de flors i fullatge perfumat, realitzades pels veïns i voluntaris de la ciutat.

A la plaça del mercat, després d'uns instants d'intensa adoració, l'Arquebisbe ha explicat el valor de que en la solemnitat del dia del Corpus Christi el Senyor surti de les esglésies i vagi a trobar el poble en les perifèries de la vida com per exemple, la plaça on habitualment es fa el mercat, i ha tingut una pregària pels malats, els ancians, els nens que pateixen i els qui viuen els efectes de la crisi econòmica. Després de la benedicció amb el Santíssim de les persones congregades a la plaça, de tota la ciutat i la Diòcesi, la processó ha prosseguit de nou de retorn a la Catedral, on hi ha hagut un nou moment d'adoració eucarística i la benedicció final.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.