Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) L'escola ja s'ha acabat i aquest dissabte surt el primer autocar camí de les colònies. Dilluns, més de 500 infants comencen els casals d’estiu a la ciutat de Tarragona i, arreu del territori, dimarts començaran també les colònies i els casals d’estiu que la Fundació Pere Tarrés ha preparat juntament amb els seus centres d’esplai vinculats. Seran més de 20.000 infants i joves que participaran en 400 activitats d'estiu.

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència. En aquest sentit, ha elaborat un decàleg per orientar als pares i mares en aquesta tria.

Diversitat per a escollir

Una de les principals novetats per a aquest any són els colònies Game Designer, on els participants combinaran activitats de lleure amb un taller pràctic de disseny de videojocs amb monitors especialitzats de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives, ENTI, de la Universitat de Barcelona. La llengua vehicular serà l’anglès atès que la majoria del software que serveix per crear videojocs està en aquesta llengua.

Després de l’excel·lent acollida d’anys anteriors, aquest estiu tornen les colònies artístiques on, per primera vegada, es podrà escollir entre el ball o el teatre. En el primer cas, els participants crearan una coreografia que representaran el darrer dia davant dels seus pares a partir dels estils que hauran treballat prèviament: jazz, funky/hip-hop, dansa oriental/bollywood i balls llatins. En les colònies teatrals, els participants viuran la màgia de les arts escèniques en el teatre de la casa de colònies de La Conreria, aprendran tècniques teatrals per millorar la seva expressió corporal, la modulació de la veu i la improvisació, i construiran els seus propis decorats. L’estada també finalitzarà amb la representació d’una obra de teatre en presència dels familiars.

A més, la Fundació Pere Tarrés també ofereix un ampli ventall de propostes: colònies, setmanes d’aventura, campaments, casals i rutes a peu o en bicicleta. Totes aquestes activitats s’adrecen a infants i joves d’entre 3 i 18 anys, que poden gaudir de propostes a gairebé totes les comarques catalanes.

D'altra banda, també com a novetat d’enguany, hi ha la possibilitat de fer les colònies esportives totalment en anglès, escollint entre colònies multiesportives, esports d’aventura o nàutics.

I per als pares que necessitin conciliar la seva vida laboral i familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casals d’estiu, on el centre d’interès per als més petits (de 3 a 6 anys) es convertiran en pirates per ajudar a la Trixi a rescatar al seu pare, mentre que els més grans (de 7 a 12 anys) ajudaran als estudis Films&Clips a fer un Festival de Curtmetratges.

Per segon any consecutiu es realitzarà el Campus lúdic-esportiu al Club Natació Montjuïc, per infants de 3 a 17 anys, en què gaudiran d’esports com la natació, tennis, waterpolo, futbol sala, bàsquet... I, com a novetat, farem un Casal Cultural al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per a infants de 6 a 16 anys: els Culturnautes.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés tornarà a obrir les seves cases de colònies a tota la família del 14 de juliol al 31 d’agost, per aquells pares i mares que vulguin compartir amb els seus fills uns dies de vacances participant en activitats de lleure, aprenent, divertint-se i gaudint de l’entorn natural i de la relació amb altres famílies. Aquesta opció de vacances educatives s’està consolidant cada cop més entre els pares i mares que no volen renunciar a realitzar uns dies de descans a preus assequibles per a tota la família i que confien en el projecte pedagògic de la Fundació Pere Tarrés.

Les peticions de beques s’han incrementat un 30%

Difícilment la Fundació Pere Tarrés pot distanciar-se del context de crisi econòmica que ens envolta. Tanmateix, moltes famílies estan tenint dificultats per assumir les activitats d’estiu de lleure del seus fills i filles. De fet, les sol·licituds de beques i ajuts de les famílies a la Fundació Pere Tarrés s’han incrementat un 30% respecte a l’any passat. El 2013 es van rebre 2.322 sol·licituds d’ajut, mentre enguany s’espera arribar a les 3.000.

Davant de l’alta demanda que s’està rebent, la Fundació Pere Tarrés ha decidit mantenir obert el període de sol·licitud de beques. Les previsions són arribar a les 3.000 beques concedides per un import que superarà els 800.000 euros. La campanya de captació de fons –'Ajuda’ls a créixer', Cap infant sense colònies– continua oberta per becar colònies i casals de juliol i agost i activitats als centres d’esplai a partir del setembre.

Orientativament, es pot calcular que una setmana de casal d’estiu té un cost de 120 euros, una colònia val a partir de 300 euros, tot i que per la Fundació Pere Tarrés qualsevol quantitat és ben acollida i destinada a ajudes totals o parcials. S’han establert uns requisits per determinar els casos de major urgència social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.