Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(SIJ) Per primera vegada l’Aplec de l’Esperit tindrà un especial accent social. La trobada interdiocesana de joves, que se celebrarà a Banyoles aquest dissabte amb el lema És el Senyor!, col·laborarà amb un projecte social de Càritas Catalunya. Es tracta del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) que vetlla pel reforç escolar dels alumnes amb més dificultats. L’ajuda serà econòmica, amb una part de la inscripció dels participants destinada a aquest projecte, i també de voluntariat.

A partir del nou curs les Delegacions diocesanes de Joventut i les Càritas diocesanes oferiran als joves aquest servei com a voluntariat. Aquest projecte d'acompanyament a l'escolaritat dóna suport escolar personalitzat, treballa el desenvolupament d'habilitats i d'actituds adients d'interacció i socialització, acompanya a les famílies en el procés escolar dels seus fills i cerca la implicació de la comunitat educativa.

2.000 adolesents i joves

El Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears preveu la participació d’uns 2.000 adolescents i joves més els seus acompanyants procedents de parròquies, escoles i moviments dels diferents bisbats, 100 voluntaris del bisbat de Girona i 200 col·laboradors que oferiran el seu testimoni de fe.

És la dotzena edició d’aquest encontre que se celebra des de l'any 1982, coincidint amb la vigília de la festa de Pentecosta. Enguany, la jornada se celebrarà al voltant de l’estany de Banyoles, on es treballaran els passatges evangèlics de Jesús al voltant del llac de Galilea. La intenció d’aquest Aplec és que el jove faci experiència de Jesucrist i es trobi amb el Senyor, com els deixebles que, al voltant del llac, escolten la Paraula del Senyor, experimenten la seva filiació amb el Pare i el reconeixen viu. En cada moment d’aquest Aplec, hi haurà aquesta trobada íntima i personal amb Jesús però alhora comunitària i eclesial.

El programa d’activitats

Durant el treball del matí, l’activitat es desenvoluparà en tres espais principals: la Parròquia de Porqueres, els Amarradors i la zona de La caseta de fusta, on els adolescents i joves es trobaran tres propostes: Trobem-lo, trobada amb el Senyor, en la pregària a través de l’estil Taizé, de vida contemplativa o carismàtica; acollim-lo, en aquest espai hi haurà persones amb vocacions diverses dins l’Església, que explicaran el seu testimoni; i escoltem-lo: en un marc incomparable, els joves escoltaran l’Evangeli i el treballaran, com les trobades que Jesús feia amb els deixebles. Per als joves de més de 25 anys hi haurà una activitat paral·lela: una introducció bíblica del text “És el Senyor” (Jn 21,1-19) i treball en grups portats per religiosos que treballen en la pastoral juvenil.

A primera hora de la tarda, l’activitat es concentrarà al Parc de la Draga, on hi haurà testimonis i actuacions musicals i la presentació del projecte social de l’Aplec amb Càritas Catalunya, “Servei d’Intervenció Educativa”. La celebració de l'Eucaristia, concelebrada pels bisbes de Catalunya, a l’interior del pavelló esportiu, i un fi de festa clouran l'Aplec.

En el web de l'Aplec podeu consultar l'horari de la trobada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.