Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Amb la reflexió 'El que m'ha fet servei a mi, pot fer servei a algú altre' arriba de nou, pels volts de Sant Jordi, el Recicla Cultura, una iniciativa de la fundació Servei Solidari, dels escolapis, que pretén allargar la vida útil dels llibres i afavorir així l'alfabetització de persones nouvingudes.

El procediment és senzill: la donació de llibres permetrà a la fundació posar una paradeta a Rambla Catalunya de Barcelona la diada de Sant Jordi i recaptar donatius simbòlics que a la vegada ajudaran a finançar els cursos d'alfabetització en català que la fundació ofereix als seus usuaris. Una cadena solidària que té com a eix central la cultura, a través dels llibres i, finalment, ajudant a la inclusió de persones estrangeres a través de l'aprenentatge de la llengua.

Formes de col·laboració

Però com m'hi puc sumar a aquesta iniciativa? la campanya permet tres modalitats de col·laboració. Una d'elles és donant llibres que un tingui i pensi que poden ajudar a algú altre i portar-los als diferents punts de recollida. La única demanda en aquesta opció és que els llibres estiguin en bon estat, excloent la donació de volums d’enciclopèdia, ni diccionaris, ni llibres de text, però sí es poden portar llibres infantils, novel·les, o còmics.

Una altra opció és creant un punt Recicla Cultura a la teva escola, universitat, empresa, ciutat o amb el teu grup d’amics. Si escolliu aquesta opció la fundació us facilita un Kit de comunicació per facilitar la identificació del punt i donar a conèixer la iniciativa a més gent. I si per algun motiu la donació de llibres i la creació d'un punt de recollida no és factible, també han habilitat la opció de col·laborar oferint un donatiu directe per ajudar a finançar el projecte d'alfabetització de nouvinguts de Servei Solidari.

A data d’avui ja s'hi han sumat més de 60 punts arreu de Catalunya, entre els que es troben les principals Universitats, més una vuitantena d’escoles i empreses que col·laboren mitjançant patrocini o oferint regals a tots aquells que participen en la campanya.

En el següent vídeo l'Ajuntament de Barcelona mostra com l'Escola Pia Balmes col·labora en la campanya, creant un punt de #ReciclaCultura:

Fotografia: Escola Pia Terrassa

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.