Vés al contingut
Catalunya Religió

(MEG)1.900 infants i joves gironins s’han trobat el 5 i 6 d'abril a La Bisbal d’Empordà per celebrar una macrotrobada entre els 25 agrupaments que formen la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Al llarg del cap de setmana s’han dut a terme diverses activitats enfocades als infants i joves de 6 a 19 anys. Destaquen les activitats de dissabte a la tarda, organitzades segons grups d’edat, com una gimcana sobre la cultura popular catalana i la recollida de residus al riu Daró, duta a terme conjuntament amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, el Consorci de les Gavarres i els agents rurals del Baix i Alt Empordà i del Gironès.

Els infants i joves han dormit en un terreny on s’han plantat més de 300 tendes. Més de 60 persones han treballat de forma voluntària per organitzar prèviament la logística d’aquesta trobada. El diumenge al matí s’ha organitzat un macroespai amb més de 100 tallers simultanis, al passeig Marimon Asprer. Durant tot el cap de setmana, més 300 voluntaris (la majoria antics escoltes i guies, i familiars dels infants i joves) han fet possible la logística i les activitats de la trobada, moltes de les quals han estat obertes a la població.

Diverses autoritats han visitat la trobada en un moment o altre del cap de setmana. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha participat a l’acte de “bon dia”. També han visitat la trobada Xavier Soy, vicepresident i diputat de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació de Girona; Anna Prior, coordinadora territorial de Joventut a Girona; Núria Anglada, alcaldessa de La Bisbal, i els regidors Òscar Aparicio, Marta Carol, Jordi Gasull, Albert Pacheco, Xevi Font i Xavier Dilmé.

A banda del finançament propi que aporta la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per fer possible la trobada, també s’ha comptat amb el suport econòmic i/o logístic de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, la Diputació de Girona, i les empreses SARFA, Xocolates Torras i Llet Nostra.

La darrera trobada d’aquest abast va ser al maig de 2008, al castell de Sant Ferran de Figueres, i llavors hi van assistir uns 800 infants i joves a causa del mal temps. Igualment, l’associacionisme escolta a Girona ha crescut durant els darrers anys, amb nous agrupaments escoltes en diversos municipis.

Els infants i joves que s’han trobat a La Bisbal aquest cap de setmana han vingut dels agrupaments i localitats següents: Nostra Dona del Tura (Olot); Sant Pere i Xiprers al Vent (Figueres); Puig d'Afrou (La Cellera); Sant Miquel (Anglès); Indika (Palafrugell); Les Gavarres (La Bisbal); La Claca (Cassà de la Selva); Roca Guillera (Santa Coloma de Farners); Palamosí (Palamós); Sant Narcís, Vista Alegre, Pare Claret i Joan Pons (Girona); Sant Cugat (Salt); Terres Roges (Cervià de Ter); Pas d'en Pou (Fornells de la Selva); Montpalau (Pineda de Mar); Montnegre (Calella); Flos i Calcat (Arenys de Mar); Sant Nicolau (Malgrat de Mar); Bivac Sant Ponç (Tordera); Pinya de Rosa (Blanes); Xots (Castelló d'Empúries) i Pla de l'Estany (Fontcoberta).

L’escoltisme i el guiatge gironí és més viu que mai: formen la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya 25 agrupaments de diversos pobles i ciutats, alguns dels quals han celebrat ja els 60 anys d’existència, i aquesta proposta educativa va a l’alça, amb nous agrupaments locals cada any.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.