Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Laura Mor –CR) Diverses persones i entitats cristianes sensibles als neguits dels més pobres, i que treballen en el camp de la marginació i la migració, es reuniran en la cinquena trobada 'Testimonis entre els pobres'. L'acte, organitzat pel Secretariat per als marginats de l'Arquebisbat de Barcelona, amb la col·laboració de Caminem Junts en la diversitat, tindrà lloc el proper dissabte 12 d'abril a l'Escola de les Teresianes del carrer Gaduxer i serà un homenatge a la figura de Teresa Losada.

Aquesta franciscana missionera i fundadora del Centre Bayt A l-Thaqafa és per als organitzadors “un testimoni que estimula”, en aquests moments en què les entitats que treballen amb els migrants detecten tantes dificultats. Tal com explica el Delegat del Secretariat de Marginació, Josep M. Jubany, la intenció de l'acte és “posar de relleu el treball de Teresa Losada, una persona realment pionera en el treball amb els immigrants subsaharians, pel que fins i tot va deixar la seva càtedra a la universitat”.

Una trobada de sensibilització i d'animació

La jornada començarà amb la ponència “Els reptes que suposa la migració pels cristians" a càrrec del jesuïta Quim Pons, jesuïta i coordinador del grup de voluntaris que visita als interns del CIE de la Zona Franca.

També hi haurà una fira d'entitats, una taula rodona sobre l'obra de Losada amb participació de membres de Bayt-al -Taqafa i les aportacions sobre la personalitat de Teresa Losada amb Victòria Molins, autora del fulletó "Testimoni entre els pobres" i de Xavier Alonso, autor d'un quadern de Cristianisme i Justícia sobre la seva personalitat.

Després hi haurà la possibilitat de quedar-se a dinar i de visionar la pel·lícula Le Havre que aborda el tema.

Com cada any, el Secretariat Diocesà pels Marginats organitza aquesta trobada al voltant d'una persona que hagi mort deixant un testimoni d'entrega en el Quart Món. En anteriors edicions, s'ha treballat al voltant de personatges com el jesuïta Josep M. Pañella, fundador d'Arrels, el germà de la Salle Joan Lluís Casanova, ànima de l'Escola Cintra (l'any 2010); o Rosa Navarro, primera mare de les Aldees SOS de Catalunya, i el "Pare Paco", fundador de 'Dit i Fet' (l'any 2012).

L'objectiu últim del secretariat és suscitar vocacions, tant entre els laics com entre els religiosos per atendre el camp de la marginació.

Sobre el Centre Bayt Al-Thaqafa

Actualment, l'entitat fundada per Losada, Centre Bayt Al-Thaqafa, la impulsen les Germanes Franciscanes Missioneres i l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu. Hi treballen més de 60 voluntaris i una vintena de professionals, que fan que sigui un punt de trobada entre la cultura catalana, espanyola, del Magrib, d'Àfrica Subshariana, del sud-est asiàtic i d'altres països àabs o musulmans. Cada any atenen més de 4.000 persones d’origen àrab-musulmà amb activitats com formació laboral, cursos d’idiomes, tallers de promoció de la dona o assessorament legal.

[Fotografia: Social.cat]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.