Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Una jornada popular i festiva commemorarà, el proper dissabte 5 d’abril, els 300 anys de la col·locació de la primera pedra de l’actual ermita de la Mare de Déu dels Torrents. Aquesta celebració donarà el tret de sortida als diversos actes previs programats amb motiu de les solemnes festes Quinquennals en honor a la copatrona de Vimbodí i Poblet, unes festes que tindran el seu punt més àlgid els dies 6, 7 i 8 de setembre, durant els quals la verge dels Torrents serà portada per tots els carrers i places de la vila, degudament guarnits per a l’ocasió. Un cop més, les Quinquennals convertiran el municipi en un esclat de festa, color i devoció a l’entorn d’un dels seus símbols més estimats.

La jornada de dissabte s’iniciarà al matí, amb la instal·lació de diverses lones amb motius al·legòrics a les festes quinquennals, que se distribuiran a diferents indrets de la vila i que hi romandran fins a la festa del setembre. A les 12 del migdia, un repic de campanes donarà el tret de sortida oficial a les festes d’enguany. Els actes continuaran a les 7 de la tarda, amb una solemne eucaristia d’Acció de Gràcies, a l’ermita dels Torrents, seguida de la lectura de l’acta de col·locació de la primera pedra del temple, el 5 d’abril de 1714. La jornada es clourà amb una xocolatada per a tots els assistents davant l’ermita.

Entre els molts altres actes previs programats enguany amb motiu de les festes, hi ha la convocatòria d’un concurs de dibuix per als escolars de la vila, una exposició fotogràfica retrospectiva de les festes dels Torrents, conferències i diverses obres de millora de l’ermita i el seu entorn. Cal afegir-hi, a més, l’edició del calendari de les festes, amb fotografies de Josep M. Potau i imatges inèdites de pintures del pintor Joan Potau Martell, i l’edició del cartell oficial de les festes del setembre, obra de Josep M. Aixut Grau i Josep M. Aixut Francisco. Totes aquestes iniciatives, impulsades per la Comissió Organitzadora de les Festes dels Torrents, complementaran les celebracions litúrgiques i contribuiran a donar relleu “a una festa solemne en honor de la verge que protegeix i vetlla pels vimbodinencs, els quals tenim el goig de tenir-la com a copatrona, estimada i venerada des de fa més de cinc segles”, destaca el rector de la Parròquia vimbodinenca, Mossèn Evarist Gómez.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.