Vés al contingut
Catalunya Religió

(MEV) El Museu Episcopal de Vic exhibeix des d'aquest dijous una nova incorporació a la seva col·lecció permanent: Un compartiment d'un retaule gòtic que els conservadors del MEV atribueixen la seva autoria al Mestre de Cervera. L'obra, que s'exhibeix a la sala 11, és una cessió en dipòsit d'un fons privat i estarà al MEV durant 8 anys. L'obra es va instal·lar el passat dilluns i aquest dijous s'ha presentat als integrants del Cercle del Museu.

Conjuntament amb aquest compartiment també se n'ha cedit un altre de l'escena del Calvari, que, conjuntament amb l'Epifania, formaria part d'un mateix retaule, segons l'opinió dels conservadors. Aquesta segona obra estarà, per ara, a les galeries d'estudi i, posteriorment, s'incorporarà a la col·lecció permanent. Els conservadors desconeixen quina estructura tindria aquest retaule ni on hauria estat ubicat.

El compartiment del retaule amb l'Epifania és una pintura al tremp sobre fusta que mostra una visió tardogòtica de l'escena de l'adoració dels mags. S'hi poden veure els mags davant la Marededéu amb el Nen, sota la mirada de sant Josep; al fons, a través d'una finestra de l'establia es veuen el bou i la mula amb un paisatge de fons, dominat per l'Estel lluminós. Els conservadors del MEV creuen que, per l'estil, l'obra estaria feta pel Mestre de Cervera, un pintor actiu a la darreria del segle XV i del que al MEV s'exhibeixen algunes de les obres més importants de la seva autoria com el Retaule de Sant Miquel de Cervera (1494).

Tot i l'actual context de crisi, el MEV ha utilitzat diferents vies i canals per anar incorporant obres medievals de gran interès a la seva col·lecció. El juliol de l'any passat ja es va incorporar un tríptic gòtic de l'escola mallorquina que ha estat cedit per un fons privat i que s'exposarà al museu fins a l'any 2019. La direcció no descarta la incorporació futura de noves obres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.