Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Una dotzena de famílies han celebrat a Vic una nova trobada-recés familiar, concretament l’encontre de preparació de la Quaresma. En aquesta ocasió el lema fou «Vosaltres sou la sal de la terra». La trobada-recés estava ambientada sota l’eix d’animació d’un restaurant, a partir del qual es va anar descobrint que la sal és un element essencial a la cuina, que ha de donar gust a la nostra vida. Es volia fer reflexionar que hi ha vegades que no es segueix la missió que ens encomana Jesús i llavors la sal s’embruta: quan no es vol ajudar els altres o quan no se sap perdonar.

La cinquantena d’assistents, dividits en grups d’edat, van anar reflexionant fent servir diverses dinàmiques, en especial els més petits que van aprofundir en el sentit quaresmal.

En relació als adults, van rebre el pare Joan Carrera, jesuïta, qui va fer una xerrada sobre la moral, un tema certament dens, però que gràcies a les aportacions del Pare Joan (especialment les seves referències històriques relacionades amb la qüestió), va resultar molt participatiu i profitós per a tothom.

Finalment el dissabte es clogué amb la celebració penitencial en la qual es volia expressar que Déu sempre perdona i retorna la sal neta.

Diumenge es va treballar durant el matí la història d’Isogai el picapedrer, qui no estava content amb la seva humil feina i volia ser ric, emperador, sol, núvol, roca,… fins que va arribar a la conclusió que la seva feina de picapedrer, ben feta, era el millor que podia fer al món. Això va ajudar a tot el grup a arribar preparats a l’Eucaristia del migdia, i poder entendre l’evangeli de les temptacions de Jesús: nosaltres també ens trobem amb temptacions a la nostra vida i hem de saber vèncer-les.

La trobada-recés familiares va fer el cap de setmana del 8 i 9 de març. Esperant ña Pasqua el proper està programat per al proper dia 1 de juny, a Cornellà de Llobregat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.