Vés al contingut
Catalunya Religió

(MEGSJ) S'hi esperen 2.000 infants i joves de l'Escoltisme de les comarques de Girona. Serà la trobada L’Objectiu que es fara el 5 i 6 d’abrl a La Bisbal. ​La darrera trobada d’aquest abast va ser al maig de 2008, al castell de Sant Ferran de Figueres.

Les activitats previstes seran molt diverses i es relacionen amb el món dels tallers manuals, les danses, la cultura popular, el servei i el voluntariat, el tercer món, etc. Les més destacables seran la gimcana sobre la cultura popular catalana i la recollida de residus al riu Daró, que duran a terme conjuntament amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, el Consorci de les Gavarres i els agents rurals del Baix i Alt Empordà i del Gironès.

També estan previstes descobertes d'entitats: es visitarà l’associació social i cultural El Trampolí, que treballa per a la plena normalització de les persones discapacitades psíquiques en totes les àrees de la seva vida; el Convent dels Franciscans de La Bisbal d’Empordà, i el Casal d'avis, en què es faran activitats conjuntes amb els residents.

Per últim, remarcar el debat que es durà a terme entre els joves escoltes i els col·laboradors de la Fundació Sant Joan de Déu. El diumenge també serà especialment rellevant, ja que s’ha organitzat un espai amb més de 100 tallers simultanis que tindran lloc al passeig Marimon Asprer de La Bisbal. Algunes de les activitats, com les vetllades nocturnes i els tallers del diumenge al matí, estaran obertes a la població de La Bisbal.

Tancades les inscripcions a principis de març, gairebé tots els agrupaments han confirmat l’assistència. A banda, són necessaris 200 col·laboradors per dur a terme tota la logística de la macrotrobada, tasca en què ara se centra part de l’equip motor que organitza L’Objectiu. Es fa una crida a tots els antics escoltes i familiars dels infants i joves perquè s’apuntin com a col·laboradors a través de la pàgina web

L’escoltisme i el guiatge gironí és més viu que mai: formen la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya 25 agrupaments de diversos pobles i ciutats, alguns dels quals han celebrat ja els 60 anys d’existència, i aquesta proposta educativa va a l’alça, amb nous agrupaments locals cada any.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.