Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Amb el lema “Testimonis de la radicalitat evangèlica”, avui 3 de març s'inicia el XXVII Capítol General (CG27) dels Salesians de Don Bosco. Els 220 participants representen a 15.300 salesians repartits per 132 països.

El Capítol General és l’assemblea de més alt nivell que realitza una congregació religiosa. El CG27 dels salesians, que es desenvoluparà fins el pròxim 12 d’abril a la casa central de la Congregació a Roma, tractarà diversos temes sobre la vida de les comunitats i la missió educativa-evangelitzadora entre els joves. A més, escollirà al Superior General (Rector Major) i als membres del Consell General, que formen el govern central de la Congregació Salesiana.

La primera jornada del CG27

El programa de la jornada inclou, a l’inici del matí, la celebració de l’Eucaristia presidida pel Rector Major, don Pascual Chávez. Després, a l’auditori, tots els presents invocaran la presència de l’Esperit Sant com a guia i recolzament durant tot el Capítol, a través del cant "Veni, Creator Spiritus".

A continuació, el Rector Major farà el discurs oficial d’obertura, al qual hi seguiran les intervencions dels responsables dels altres dos grups de la Família Salesiana fundats directament por Don Bosco: Madre Yvonne Reungoat, Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, i la Sra. Noemí Bertola, per part de l’Associació de Cooperadors Salesians. En nom de la Família Salesiana en el seu conjunt llegirà un missatge la responsable de les Voluntàries de Don Bosco.

A l’acte d’obertura del CG27 intervindran també el Cardenal João Braz d’Aviz, Prefecte de la Congregació per la Vida Consagrada i per les Societats de Vida Apostòlica, i el Cardenal Tarcisio Bertone, el qual oferirà la salutació en nom dels cardenals i bisbes salesians. També s’espera la presència dels altres cardenals i bisbes salesians que aquests dies són a Roma, i alguns delegats de diversos mitjans de comunicació internacionals catòlics.
La solemne cerimònia d’obertura conclourà amb el cant "Sub tuum praesidium confugimus" amb el qual la Congregació confia a la protecció de Maria totes les tasques del CG27.

Per la tarda comencen ja les feines del Capítol. Es projectarà un vídeo que resumeix l’evolució salesiana de l’últim sexenni i, a continuació, el Rector Major presentarà el seu informe sobre l’estat de la Congregació, i es presentaran les dades estadístiques de la Congregació Salesiana.

La cerimònia del matí es podrà seguir des de les 10:25 (GMT+2) en diverses webs salesianes: www.missionidonbosco.tv -www.unisal.it - www.sdb.org.

Preparació al CG27

Els 220 capitulars han realitzat una preparació espiritual immediata al CG27. Del 22 al 24 han visitat a Torí els llocs del naixement de Sant Joan Bosco, fundador dels Salesians, i de l’origen de l’obra salesiana. Del 24 al 26, van escoltar els informes dels Consellers Generals de sector (Formació, Pastoral Juvenil, Comunicació, Economia, Missions, Família Salesiana) i els vuit Consellers de les altres regions en que està dividida la Congregació Salesiana al món. I, del 26 de febrer al 2 de març, han tingut unes jornades de reflexió, els Exercicis Espirituals, predicats pel salesià espanyol Juan José Bartolomé.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.