Vés al contingut
Catalunya Religió

(Carla Herrero/CR) L’Aplec de l’Esperit obre enguany les portes a les famílies. A banda de la dimensió festiva, evangelitzadora i vocacional, la jornada es vol obrir a la dimensió familiar mitjançant la participació de les famílies cristianes de Terrassa. La novetat de l’Aplec serà doncs que un nombre elevat de joves comparteixin el dinar amb 200 famílies de Terrassa que acolliran els joves a casa seva. “Els nois i noies es repartiran per les diverses cases i allà els hi explicaran per què formar una família” ha explicat el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses. Tots aquells joves que no puguin estar amb les famílies acollidores dinaran en escoles de la ciutat i alguns animadors i caps de grup compartiran taula amb els bisbes de les diferents diòcesis a l’Escola Vedruna de Terrassa.

L’Aplec de l'Esperit se celebrarà el dissabte 22 de maig. De moment hi ha inscrites més de 2.000 persones, entre les quals més de 500 animadors. L’organització calcula arribar als 5.000 joves. El bisbe, però, és més ambiciós amb les xifres: “Tinc l’espenaça d’arribar als 7.000 joves. Per què no?” Ha dit entre rialles.

El pare Joan Pujol, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Illes balears ha explicat que “L’Aplec és el resultat de tot un treball de coordinació de les diòcesis catalanes.” En l’Aplec de Terrassa, les diòcesis estaran representades per les diverses parròquies egarenques. Cada parròquia, per tant, representarà una diòcesis i explicarà als joves diverses iniciatives solidàries per donar a la festa aquest sentit evangelitzador i missioner.

La jornada estarà marcada per sis activitats principals. L’acollida i acte inicial a quarts d’onze del matí; després el dinar amb les famílies; a mitja tarda l’ajuda en espais de voluntariat i participació en espais de testimoni; a quarts de set de la tarda l’acte marià al parc de Vallparadís; a les set la celebració de l’eucaristia i finalment el fi de festa a la zona esportiva de Can Jofresa. “En un principi estava previst que en l’acte de fi de festa es pogués veure la final de la Champions, però com que el Barça no ha passat, hi haurà concerts.” Ha explicat mossèn Monfort, delegat de joventut del bisbat. L’eucaristia estarà oberta també a totes les famílies acollidores i els voluntaris que faran possible el bon funcionament de la trobada.

Monfort ha explicat que “l’Aplec és una crida a que els joves de Catalunya participin en la Jornada Mundial de la Joventut del 2011 a Madrid”. De fet, durant la jornada està previst llegir un missatge del papa, on Benet XVI crida els joves a participar en la jornada de l’any que ve a Madrid.

“Per la diòcesi, l’organització d’aquest Aplec significa consolidar-se i avançar. Som una diòcesi molt jove amb pocs efectius i recursos, per això l’Aplec de l’esperit és tot un repte per a nosaltres i també per la ciutat de Terrassa”, ha afirmat Meneses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.