Vés al contingut
Catalunya Religió

CR Aquest dimecres a la tarda va morir el pare claretià Pere Codinachs, un dels fundadors del moviment cristià Hora-3. Llicenciat en Ciències Socials a Roma i en Ciències Morals per la Pontifícia Universitat de Comillas, va ser professor de sociologia moral a la Facultat de Teologia de Catalunya. Autor de diversos llibres, entre ells, La Federació de Joves Cristians de Catalunya (FJCC) 1931‐1936, un dels primers reculls exhaustius sobre la història del moviment fejocista en el qual també es va inspirar Hora-3.

A principis dels anys 70, per tal de donar consistència i continuïtat a les inquietuds cristianes i socials de grups d’adolescents que formaven els claretians, Codinachs va iniciar unes fitxes de temes per al treball en equip i per a la comunicació dels grups. La resposta va ser tan àmplia que aquella senzilla comunicació entre persones i grups de tot Catalunya va conduir a la creació del Moviment Cristià de JovesHORA‐3, inspirat de compromís de l’acció catòlica general. Després es va ampliar amb una branca d’adults. Fe-Amistat-País-Església, eren els eixos del moviment que va arribar a ser un dels més nombrosos en l'àmbit juvenil catòlic els primers anys de la democràcia.

Pere Codinachs va néixer a Santa Eugènia de Berga (Osona) el 27 de setembre de 1937 i va professar com a missioner claretià el 1955. Va exercir el ministeri sacerdotal a les esglésies dels claretians de Girona, Montgat, Tarragona i Sallent i darrerament a altres comunitats com les Josefines i Santa Clara de Manresa.

Entre els llibres que va publicar a partir dels anys 90 hi ha Pobre i a peu (1997), sobre el pare Claret i els claretians, traduït al castellà i a l’anglès. També va publicar diverses obres sobre els màrtirs claretians i sobre el seu àmbit docent.

L’enterrament es fa aquest divendres a la tarda al Temple del Pare Claret de Sallent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.