Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Les famílies que ho desitgin ja poden inscriure els seus fills i filles en alguna de les més de 400 activitats d’estiu que enguany organitza la Fundació Pere Tarrés conjuntament amb els seus centres d’esplai vinculats a tota Catalunya.

Amb el lema “L’Estiu. Vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ofereix una àmplia oferta per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat. Es tracta d’una oportunitat única per experimentar valors responent, també, a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. Gràcies a les activitats, els nens i nenes aprenen a conviure, desenvolupen l’autonomia personal i amplien els seus coneixements.

Diferents alternatives davant la situació econòmica

Difícilment la Fundació Pere Tarrés pot distanciar-se del context de crisi econòmica que ens envolta. Durant l’estiu anterior, es van rebre 1.673 peticions de beques per a activitats de lleure als centres d’esplai del MCECC per part de les famílies de barris desfavorits. Totes les sol·licituds van poder ser acceptades, atorgant ajuts per un import de 472.452,71€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Ajuda’ls a créixer”. Els centres d’esplai preveuen que aquest any la demanda augmentarà en un 31.5% aproximadament, fins a les 2.200 peticions de beques i, per això, la Fundació Pere Tarrés vol garantir amb aquesta gran campanya que el major nombre d’infants i joves puguin continuar gaudint dels beneficis de l’educació en el lleure dotant als esplais dels recursos necessaris per a la realització de la seva activitat. Un any més, des de la Fundació Pere Tarrés i amb la col·laboració dels seus centres d’esplai vinculats s’estan preparant colònies, casals i una ruta per adolescents i joves en risc d’exclusió social.

I és que malgrat les dificultats econòmiques, les activitats de lleure a l’estiu continuen sent un recurs molt important per a les famílies. Tenint en compte que el pressupost familiar per aquestes activitats serà limitat, la Fundació Pere Tarrés ha adaptat la seva proposta amb diverses modalitats (mantenint els preus de l’any anterior, descomptes per a entitats, reduint la durada dels torns de les colònies o dissenyant activitats més econòmiques).

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència. En aquest sentit, ha elaborat un decàleg per orientar als pares i mares en aquesta tria.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.