Vés al contingut
Catalunya Religió

Catalans a Roma en Sede Vacante (III)

(J. Llisterri / E. Muntané – Roma) Monsenyor Lluís Clavell és un dels catalans que fa més anys que viu a Roma. Capellà de l’Opus Dei i docent de Filosofia i Metafísica en diversos centres acadèmics de Roma, ha estat rector de la Universitat de la Santa Croce.

Clavell remarca que en la història de l’Església sempre hi ha hagut “moments difícils” i que cal apreciar que en pontificat de Benet XVI “hi ha hagut força neteja”.

Veu un nou papat de continuïtat en temes com la posada en pràctica del Vaticà II, la vivència més a fons de la litúrgia, o la centralitat de Crist en la vida de l’Església. També pensa en un papa amb més energia i adequat per fer front a la reforma de cúria romana. Ho deixa en mans dels cardenals i de la presència de l’Esperit Sant, que recorda “que té una gran imaginació”.

També explica que li agradaria veure més presència catalana a Roma “que ajudaria a Roma i ajudaria a Catalunya, per reforçar lligams”. Un contacte que afavoriria que es comprenguessin millor les posicions catalanes: “ajudaria a entendre Catalunya i Catalunya tindria una respiració més universal”. Com a exemple, posa la Sagrada Família com a referent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.