Vés al contingut
Catalunya Religió
(David Casals/CR) La principal institució d'àmbit ecumènic a nivell internacional, el Consell Mundial de les Esglésies, ha expressar el seu reconeixent cap al Papa i líder de l'Església Catòlica, Benet XVI, després que aquesta setmana hagi comunicat la seva renúncia.
"Hem de respectar plenament la seva decisió", ha assegurat en un comunicat el reverend luterà Olav Fykse Tveit, secretari general del Consell Mundial de les Esglésies, òrgan d'àmbit internacional i que té la seva seu a Ginebra (Suïssa).
"He estat testimoni, amb profund respecta, de com ha assumit la responsabilitat i les obligacions del seu ministeri malgrat la seva edat avançada, durant un periode especialment exigent per a l'Església. Per això, voldria expressar la meva gratitut pel seu amor i compromís amb l'Església i el moviment ecumènic", ha afegit, tot demanant: "Preguem perquè Déu el beneeixi en aquesta nova etapa de la seva Vida, el guiï i beneeixi a l'Església Catòlica Romana en aquests crucials moments de transició".
El Consell Mundial de les Esglésies agrupa a la gran majoria de denominacions protestants i també a les esglésies de tradició oriental (ortodoxes), i es va fundar l'any 1948, després de la Segona Guerra Mundial, dins d'un clima de creació de diferents òrgans multilaterals d'escala internacional per fomentar el diàleg i la pau entre els pobles.
Tot i que l'Església Catòlica no és membre del Consell Mundial, hi participa activament. En total, al CMI hi ha 349 esglésies, denominacions i comunitats membres de 110 països diferents, representant a més de 500 milions de creients entre cristians orientals, anglicans, baptistes, luterans, metodistes, reformats, esglésies unides i independents. En un principi la gran majoria de membres fundacionals eren d'Amèrica del Nord i Europa, però avui la major part estan situades a Àfrica, Àsia, Carib, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Pacífic.
Una de les seves iniciatives més emblemàtiques és que el CMI, juntament amb l'Església Catòlica, elabora els materials de la Setmana d'Oració per a la Unitat dels Cristians, que se celebra cada gener a l'Hemisferi Nord. Anualment, s'encarreguen les pregàries, temes i selecció de textos a un grup de creients perquè siguin compartits pel màxim de comunitats possibles de tot el món.
Altres líders cristians han expressat durant els darrers dies diferents missatges cap a Benet XVI. Des de l'Aliança Evangèlica Mundial, el seu secretari general, Geoff Tunnicliffe, ha destacat l'audàcia del pontífex quan ha abordat fenòmens com el relativisme moral i la tirania de les ideologies egoistes. Des de la Comunió Mundial d'Esglésies Reformades, Setri Nyomi ha posat èmfasi en la missió del Papa en la missió de l'Església i del seu poble.

Des del cristianisme oriental, el patriarca ecumènic de Constantinoble, ha destacat que al 2007, es van reprendre els treballs d'una comissió pel diàleg teològic entre catòlics i ortodoxos, els treballs de la qual es van interrompre l'any 2000. Ha destacat que han fet trobades conjuntes i la seva participació durant la commemoració dels 50 anys del Concili Vaticà II a Roma.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.