Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Després de la renúncia del Sant Pare com a Bisbe de Roma i Successor de Pere l'arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, ha explicat que "els bisbes amb seu a Catalunya ens trobàvem a Tiana durant la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) quan ens vam assabentar de la renúncia històrica que havia fet el Sant Pare".

L'Arquebisbe ha destacat la gran talla intel·lectual de Benet XVI: "ha estat un gran teòleg del segle XX, amb una gran finesa espiritual i un gran amor a l'Església". Seguidament, ha afirmat que els càrrecs són per a servir i quan no es pot s'han de deixar. També ha emfatitzat en la gran tasca que el Sant Pare ha fet perquè raó i fe puguin trobar un equilibri que és necessari i la gran dimensió social que el caracteritza fent referència al missatge per aquesta Quaresma que ha dedicat a la fe i la caritat.

A la pregunta sobre el nou perfil que hauria de tenir el proper Sant Pare, Jaume Pujol ha dit que ha de ser un gran evangelitzador, un home sant i coherent amb una gran capacitat intel·lectual.

Finalment, l'arquebisbe ha explicat que en saber la notícia va remetre al Sant Pare una carta agraint tota la tasca com a pastor que ha fet durant els anys de pontificat i encomanant-lo en la seva pregària.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.