Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, ha valorat en unes breus declaracions la renúncia del Sant Pare Benet XVI al ministeri de Bisbe de Roma, poc després de fer-se pública la confirmació oficial per part de la Santa Seu en una compareixença pública del portaveu, Federico Lombardi a Roma.

Vives ha subratllat la qualitat humana i la llibertat d'esperit del Sant Pare Benet XVI en prendre aquesta decisió considerant que "és una decisió on s'hi entreveu una gran qualitat espiritual, i denota una persona que ho ha meditat amb la seva consciència davant de Déu i que ha arribat a aquesta decisió amb plena llibertat".

En aquest sentit ha valorat també que "ho haurà consultat amb alguns immediats col·laboradors, però ell és el qui pren aquesta decisió personalment ja que el Papa ningú no el pot fer renunciar sinó que lliurement així ho ha decidit".

L'Arquebisbe d'Urgell ha fet aquestes declaracions a TV2-Catalunya, a la sortida de la reunió ordinària de la Conferència Episcopal Tarraconense, que se celebra a Tiana.

D'altra banda, l'arquebisbe Vives també ha publicat una comunicació per a tots els fidels i els preveres d'Urgell

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

COMUNICACIÓ AMB MOTIU DE LA RENÚNCIA DEL SANT PARE

Benvolguts,

Amb senzilla solemnitat i davant dels Cardenals, el passat dia 11 de febrer el Sant Pare Benet XVI va llegir un breu text amb el qual presentava la seva lliure renúncia a continuar exercint el ministeri de Successor de Sant Pere, al capdavant de l'Església Catòlica. Prenia, així, una decisió de gran coratge i alhora de molta humilitat i finor espiritual. Vulgueu acollir amb respecte i amor el que ell mateix ens deia.

Des del proper dijous dia 28, la seu del Vicari de Crist restarà vacant, i de seguida serà convocat el Conclave per elegir el nou Papa que ha de guiar l'Església en els pròxims anys.

Per això demano a tots els Rectors i als sacerdots, així com a les Comunitats religioses de la Diòcesi que el proper diumenge dia 24 de febrer tinguin un record especial a la pregària universal de totes les misses pel Papa Benet XVI, agraint a Déu el seu fecund ministeri i intercedint per la seva salut i la seva alegria de pastor fidel amb motiu de la seva renúncia a l'ofici de Bisbe de Roma i Successor de l'Apòstol Sant Pere.

Demano també que tots els diocesans d'Urgell intensifiquem les pregàries per la persona del Papa Benet XVI, que ha estat tan exemplar i que vol continuar dedicant-se al servei de l'Església des de la pregària. I encomanem ja des d'ara l'elecció del nou Papa, perquè l'Esperit Sant il·lumini els electors i ens concedeixi el Pastor que necessitem per guiar l'Església en aquest moment històric, servint la unitat i la comunió de tota la Comunitat Catòlica i afrontant els desafiaments que s'aniran plantejant a la comunitat dels deixebles de Crist.

Amb la meva benedicció, resto affm. i servidor vostre en el Crist,

+Joan-Enric Vives, Arquebisbe d'Urgell

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.