Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona) Aquest dimecres la Companyia de les Filles de la Caritat ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona en reconeixement a la tasca que duen a terme a la ciutat des del segle XVIII.

En un acte al Saló de Cent, l’Alcalde Xavier Trias ha remarcat com "de manera callada, humil però enèrgica, les Filles de la Caritat treballen en favor de la gent més desfavorida de la nostra ciutat" a través de l'atenció assistencial o mèdica, d'escoles, de residències, de centres sociosanitaris o hospitalaris, com l'Hospital de Nens de Barcelona.

A l'acte hi han estat presents el bisbe auxilar de Barcelona, Sebastià Taltavull, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; la visitadora provincial de la Companyia de les Filles de la Caritat de la Província Canònica de Barcelona, sor Eduarda Vergara; la filla de la Caritat i delegada de la visitadora provincial, sor Rosa Mendoza; altres membres del consistori; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president delegat de Càritas, Jordi Roglà, entre altres.

Trias ha afirmat que les Filles de la Caritat representen els valors humanistes per sobre de l'individualisme; valors de l'esforç, el treball, la solidaritat, la dedicació, la justícia i la importància de l'individu com a part d'una comunitat, que l'alcalde ha apostat per "recuperar de manera col·lectiva".

Xavier Trias ha recordat que, al llarg de la seva història, les Filles de la Caritat "han volgut donar resposta a les situacions de pobresa que han anat sorgint", una feina per la qual s'han fet mereixedores de guardons tan importants com la Creu de Sant Jordi o el premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.