Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) El proper dimecres 19 de desembre es presenta el llibre "Mirada de pau: Joan Botam, memòries", de Jordi Puig Martín, publicat per Editorial Mediterrània dins la col·lecció "A la caputxina". Aquesta col·lecció està dedicada a les monografies sobre temàtica relacionada amb la història i les vivències dels frares caputxins al nostre país, aquesta obra és un recull dels records i de les vivències del pare Botam.

L'any 1944 un jove Joan Botam prenia la Targarina, i marxava de les seves Borges Blanques natals vers un futur que llavors no podia ni imaginar. Estudiant a Arenys, Salamanca i Roma, medievalista sota la direcció del pare Miquel Batllori, mestre a Sarrià, superior de comunitat a Pompeia, provincial dels caputxins de Catalunya, activista pacifista, pioner de l'ecumenisme, promotor del diàleg interreligiós... Fidel a Déu i a l'exemple de Sant Francesc, ha fet de la seva vida un compromís per la cultura, el diàleg i el país.

El llibre preten ser un passeig pels paisatges que ha trepitjat en Joan Botam, conegut encara per molts pel seu nom de religiós, fra Salvador de les Borges. Amb aquest llibre es vol endinsar el lector a la vida de Joan Botam i a través d'ella conèixer la història dels caputxins, de l'Església catòlica catalana, de la lluita antifranquista (amb la Caputxinada!) i de l'ecumenisme a Catalunya.
La presentació serà el dimecres 19 de desembre de 2012, a les set del vespre, a la sala d’actes del convent dels Caputxins de Sarrià.
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.